ВПЛИВ ШТУЧНОГО ІНТЕЛЕКТУ НА ЕФЕКТИВНІСТЬ УПРАВЛІННЯ ПРОЄКТАМИ В СУЧАСНОМУ БІЗНЕСІ - Scientific conference

Congratulation from Internet Conference!

Hello

Рік заснування видання - 2011

ВПЛИВ ШТУЧНОГО ІНТЕЛЕКТУ НА ЕФЕКТИВНІСТЬ УПРАВЛІННЯ ПРОЄКТАМИ В СУЧАСНОМУ БІЗНЕСІ

05.11.2023 21:39

[1. Information systems and technologies]

Author: Ковтун Анна Олексіївна, студентка, Державний торговельно-економічний університет, м. Київ


Штучний інтелект (ШІ) має значний потенціал для трансформації управління проєктами. Хоча перші програми ШІ для управління проєктами з'явилися ще в 1980-х, їх потенціал став по-справжньому зрозумілим лише в останні роки. Завдяки прогресу в машинному навчанні та аналізі даних ШІ може автоматизувати багато завдань управління проєктами, а також допомагати керівникам проєктів приймати більш обґрунтовані рішення.

Однією з переваг використання штучного інтелекту є автоматизація рутинних та повторюваних завдань управління бізнес-процесами. Це дозволяє вивільнити людські ресурси від монотонної роботи та спрямувати їх на вирішення складних завдань, які вимагають творчого мислення та стратегічного підходу [2].

Незважаючи на сучасні технології, керівники проєктів все ще стикаються з певними обмеженнями. По-перше, вони не можуть точно передбачити, як розвиватиметься проєкт. Це пов'язано з тим, що проєкти є складними системами, на які впливає безліч факторів, які неможливо врахувати. По-друге, керівники проєктів не можуть зазирнути в майбутнє і побачити всі можливі сценарії, які можуть виникнути, що призводить до упущення потенційних проблем або до прийняття неправильних рішень. Наявність інструменту, який міг би точно передбачати розвиток проєкту, зробило б життя керівників легшим і ефективнішим. Він би допоміг приймати більш обґрунтовані рішення, виявляти потенційні проблеми на ранніх етапах і вчасно реагувати на них.

ШІ може проаналізувати великі обсяги даних, щоб виявити важливі фактори, які впливають на успіх проєкту. Розглянемо варіанти використання ШІ для проєкту:

1.Визначення факторів, які найбільше впливають на успіх проєкту, та спрямування зусиль на них.

2.Формулювання цілей, які відповідають стратегії проєкту, що полегшує їх досягнення.

3.Зменшення ризику провалу проєкту. Керівник виявляє потенційні проблеми на ранніх етапах і розробляє плани реагування на них.

Прогноз аналізу для покращення продуктивності здійснюється на основі аналізу поточної ситуації в проекті та того, як він буде розвиватися, штучний інтелект може зробити розумні припущення та покращити загальну продуктивність [3]. Результатом аналізу прогнозів є економія значної кількості часу, який зазвичай витрачається на виконання різноманітних завдань. Крім того, цей підхід дозволяє ефективніше планувати зміни, моніторити виконання завдань і навіть візуалізувати їх динаміку у режимі реального часу. Це також сприяє контролю над бюджетом та запобігає його надмірному витрачанню.

ШІ допомагає команді працювати разом ефективніше в управлінні проєктами. ШІ-інструменти для співпраці покращують комунікацію, розподіл завдань та відстеження проєктів. Вони також можуть надавати індивідуальні рекомендації членам команди, що сприяє більш продуктивному та сприятливому робочому середовищу для співпраці.

ШІ відіграє ключову роль у полегшенні співпраці в управлінні проєктами. Інструменти для колективної роботи, засновані на ШІ, спрощують процес комунікації, роблять розподіл завдань більш простим і покращують ефективність відстеження проєктів. Ці засоби можуть також надавати індивідуальні рекомендації членам команди в залежності від їхніх ролей та завдань, що сприяє створенню сприятливого робочого середовища для спільної роботи.

Отже, використання ШІ в управлінні проєктами призведе до значних переваг, не тільки в автоматизації адміністративних та різноманітних завдань, але ще й може допомогти компанії, її керівникам та проєктним менеджерам більш успішно визначати, вибирати та реалізовувати ці проєкти.

Література

1.Голей Ю. М. АНАЛІЗ ВИКОРИСТАННЯ ШТУЧНОГО ІНТЕЛЕКТУ В СИСТЕМАХ УПРАВЛІННЯ БІЗНЕС-ПРОЦЕСАМИ: ПЕРЕВАГИ ТА НЕДОЛІКИ [Електронний ресурс] / Голей Ю. М. – Режим доступу до ресурсу: https://fti.dp.ua/conf/2023/05247-0555/.

2.Intelligence A. Introducing the Neo Revolutionary Thought User Interface (TUI). Independently Published, 2017, [1, 134 c.]

3.The impact of Artificial Intelligence on Project Management [Електронний ресурс] – Режим доступу до ресурсу: https://www.qrpinternational.be/blog/project-management/artificial-intelligence-project-management/.

4.The Role of Artificial Intelligence in Modern Project Management [Електронний ресурс] – Режим доступу до ресурсу: https://www.linkedin.com/pulse/role-artificial-intelligence-modern-project-management/.

_________________________________________________________________________________________

Науковий керівник: Тарасюк Антон Миколайович, асистент, Державний торговельно-економічний університет, м. Київ

Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Сonferences

Conference 2024

Conference 2023

Conference 2022

Conference 2021



Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукова спільнота - інтернет конференції

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Інформаційне суспільство: технологічні, економічні та технічні аспекти становлення