ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДЛЯ АВТОМАТИЗАЦІЇ ОСВІТНІХ ПРОЦЕСІВ - Scientific conference

Congratulation from Internet Conference!

Hello

Рік заснування видання - 2011

ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДЛЯ АВТОМАТИЗАЦІЇ ОСВІТНІХ ПРОЦЕСІВ

12.11.2023 20:03

[1. Information systems and technologies]

Author: Паушак Владислав Сергійович, магістрант, Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, м.Чернівці


Вступ. Метою роботи є розробка програмного забезпечення для автоматизації освітнього процесу в закладах освіти, що дає можливість зберігати, створювати та обробляти інформацію, виконувати пошук, пошук по критеріях під різними ролями з різними можливостями доступу та можливістю інформування батьків про успішність їхніх дітей.

Аналіз проблеми. Сучасні інформаційні технології швидкими темпами впроваджуються в усі сфери людської діяльності, зокрема і в галузь освіти. Рівень розвитку інформаційних ресурсів суттєво впливає на добробут суспільства та ефективність реалізації професійної діяльності.

Інформація є одним з основних термінів у сфері обробки даних. Збільшення об’ємів оброблюваної інформації виносить на перший план проблему ефективності методів організації оброблюваної інформації. 

Позиції будь-якого суспільства визначаються в передусім через можливість використання досягнень в ІТ-галузі. Суттєву роль при цьому відіграє сфера освіти, де створюється інтелектуальний потенціал країни, що використовує її інформаційні ресурси.

Оскільки школу, незважаючи на специфіку, можна розглядати як підприємство, то для неї є актуальними проблеми великого обсягу даних. Тому особлива увага приділяється впровадженню нових інформаційних технологій в управлінні процесом освіти школи.

Впровадження нових інформаційних технологій в організацію процесу навчання дає можливість покращити роботу адміністрації в обліку успішності учнів та роботу вчителів.

Зрозуміло, що в роботі школи, є багато рутинної роботи. Зберігання інформаційних документів в електронному вигляді більш доцільне, ніж зберігання їх у роздрукованому вигляді. При цьому пошук необхідних даних займає багато часу та сил, що може зменшувати якість та швидкість виконаної роботи. У випадку електронного пошуку даних такі операції виконуються миттєво. Тому актуальним є створення програмного забезпечення для діджиталізації процесів суспільства.

Запропоноване технічне рішення. Розроблений програмний продукт – веб-сервіс для автоматизації освітнього процесу в закладах загальної середньої освіти. 

Актуальність розробленого програмного забезпечення пояснюється важливістю оцифровування організаційних процесів в галузі освіти, можливістю економії ресурсів шляхом оптимізації основних процесів освіти та шляхом їх інформатизації.

Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Сonferences

Conference 2024

Conference 2023

Conference 2022

Conference 2021



Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукова спільнота - інтернет конференції

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Інформаційне суспільство: технологічні, економічні та технічні аспекти становлення