КОМП'ЮТЕРНА СИСТЕМА ДЛЯ ПЛАНУВАННЯ ПРИМІЩЕННЯ - Scientific conference

Congratulation from Internet Conference!

Hello

Рік заснування видання - 2011

КОМП'ЮТЕРНА СИСТЕМА ДЛЯ ПЛАНУВАННЯ ПРИМІЩЕННЯ

12.11.2023 20:34

[1. Information systems and technologies]

Author: Хімійчук Олександр Хризонтович, магістрант, Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, м.Чернівці


Вступ. Метою роботи є створення програмного застосунку з можливістю планування приміщень, функціоналом збереження в БД, JSON-, XML-файлі, функціоналом зміни позиції та розміру елементів, можливістю розширення програми новими моделями.

Аналіз проблеми. Метою публікації є створений програмний застосунок для планування приміщень, зокрема планування кімнат власного будинку, планування бізнес-приміщень чи приміщень освітніх закладів. Програма легко розширюється для нових типів приміщень та нових моделей елементів приміщень звичайним додаванням підкаталогів (тип приміщення) та файлів зображень (елемент) в ці підкаталоги. На даному етапі в систему додано мінімум не особливо дизайнерських елементів тільки для того, щоб продемонструвати роботу функціонала. А справжнє насичення дійсно графічними елементами може робити вже кінцевий користувач.

Дані планування приміщення можуть бути збережені XML-, JSON-файл  та базу даних. За основу для останньої вибрана SQLite, як найлегша та популярна реляційна СУБД. Але програма реалізована таким чином, що зміна СУБД не призведе за собою зміну коду програми за винятком тільки рядка підключення до бази даних. Це все реалізовано за допомогою відповідного .NET-фреймворку Entity Framework.   

Тут можна також підсумувати, що на основі аналізу схожих програмних застосунків розроблена програма має наступні переваги:

1.Можливість розширення новими моделями та типами проектів простою вставкою відповідних підкаталогів та файлів зображень в директорію проекту, тобто без втручання в код чи базу даних. 

2.Можливість збереження даних в XML-, JSON- форматі та базі даних.

3.Візуально-привабливий та інтуїтивно-зрозумілий інтерфейс без надлишкового функціоналу.

До недоліків слід віднести:

1.Відсутність візуально-привабливих елементів для планування приміщень, хоча це, як писалось вище вирішується звичайним додаванням файлів.

2.Відсутність деякого функціоналу, що присутній в інших схожих програмах, зокрема збільшення / зменшення масштабу, 3D-перегляд.  

Відсутність кросплатформності застосунку, оскільки він орієнтований тільки на операційну систему Windows, але створений функціонал імпорту дає можливість задуматись про створення певного веб-сервісу, який виконуватиме схожі дії та зможе читати відповідні формати передачі даних. 

Запропоноване технічне рішення полягає у розробці програмного продукту, що дозволяє виконувати планування приміщень, зокрема бізнес-приміщень, кімнат будинку чи кімнат навчально-освітніх закладів.

Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Сonferences

Conference 2024

Conference 2023

Conference 2022

Conference 2021



Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукова спільнота - інтернет конференції

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Інформаційне суспільство: технологічні, економічні та технічні аспекти становлення