ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ У ПОБУДОВІ ТЕНТОВИХ КОНСТРУКЦІЙ З УРАХУВАННЯМ ХАРАКТЕРИСТИК МАТЕРІАЛІВ - Scientific conference

Congratulation from Internet Conference!

Hello

Рік заснування видання - 2011

ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ У ПОБУДОВІ ТЕНТОВИХ КОНСТРУКЦІЙ З УРАХУВАННЯМ ХАРАКТЕРИСТИК МАТЕРІАЛІВ

10.12.2022 23:09

[1. Information systems and technologies]

Author: Демчишин Анатолій Анатолійович, кандидат технічних наук, Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», м. Київ; Смаковська Ганна Миколаївна, аспірантка, Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», м. Київ


У наш час комп’ютерні інформаційні технології становлять важливий компонент науково-технічного прогресу. Нинішні системи автоматизованого проектування важко собі уявити без широкого використання графічних засобів. Це обумовлено тим, що геометричні моделі не тільки унаочнюють опрацьовувані об’єкти і процеси, що дозволяє найбільш простим шляхом досягати потрібних результатів їх оптимізації, а і слугують основою для узгодження поміж собою математичних та інших описів різноманітної промислової продукції. 

Деякі програми, такі як КОМПАС та інші мають у своєму складі спеціалізовані модулі для розв’язку конкретних задач, а саме для побудови розгорток технічних форм для промисловості [1]. У нашій країні пік розвитку тентового будівництва припадає на середину 90-х років. Довгий час розвиток тентових конструкцій стримувався через невідповідність вітчизняних тентових матеріалів високим вимогам, які висувалися до споруд подібного типу, таким як світлостійкість, міцність, різноманітність колірної гами та довговічність [2].  Зараз спостерігається бурхливий інтерес до архітектурних конструкцій з тканини, що обумовлений потребою сучасного суспільства в цих спорудах. Термін служби конструкцій є важливим фактором для вибору рішень, особливостей виготовлення і вартості архітектурної конструкції з тканини. Термін служби найбільше залежить від вибору тканини для оболонки. Тканина є неоднорідним в різних напрямках матеріалом і має різну міцність і еластичність в усіх напрямках прикладання навантаження. У таблиці 1 зведені порівняльні характеристики матеріалів. При оцінці вартості найдешевший матеріал має найбільш високу оцінку. Всі перераховані матеріали є композитами.

Таблиця 1 - Порівняльні характеристики матеріалів





Міцність матеріалу забезпечується сітчастою тканинною основою, яка герметизована і захищена покриттям або плівкою. Пластик, ПВХ та поліефірні матеріали схильні до деградації під дією УФ-випромінювання, в той час як склотканини і скловолоконні сітки деградують при тривалому контакті з вологою.

Література

1. Хайруллин А.А. Легкие тентовые конструкции в организации город ской среды / Дизайн-ревю. М., 1999. №2.

2. Антоненко І.В. Особливості формування внутрішнього простору будівель і споруд за допомогою тентових конструкцій. Матеріали XI Всеукраїнської практично-пізнавальної конференції «Наукова думка сучасності і майбутнього», 2017.   




Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Сonferences

Conference 2024

Conference 2023

Conference 2022

Conference 2021



Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукова спільнота - інтернет конференції

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Інформаційне суспільство: технологічні, економічні та технічні аспекти становлення