СИСТЕМА ДОМАШНЬОГО АВТОМАТИЗУВАННЯ - Scientific conference

Congratulation from Internet Conference!

Hello

Рік заснування видання - 2011

СИСТЕМА ДОМАШНЬОГО АВТОМАТИЗУВАННЯ

29.11.2022 02:54

[1. Information systems and technologies]

Author: Глюза Марія Павлівна, студентка, Харківський національний університет радіоелектроніки, м. Харків; Микитась Антон Олександрович, студент, Харківський національний університет радіоелектроніки, м. Харків


Кожен день світ становиться все більш і більш інноваційним та сучасним. Впроваджуються нові технології та можливості, які полегшують буденне життя. Зараз неможливо уявити, як обійтися без смартфонів, телевізорів, планшетів, смарт-годинників, пультів дистанційного керування та всіх тих нових пристроїв, яких навіть не було у думках.

Сьогодні більше людей потребують комфорт та зручність. Система домашньої автоматизації (англ. home automation) – це не міф вже, а реальність. Вона надає можливість управляти та контролювати роботою будь-яких механізмів у домі – шторами, жалюзями, воротами, вхідними дверима, гаражними воротами та шлагбаумами, кранами води і газу тощо.

Концепція «розумного будинку» з’явилася у Вашингтоні в Інституті інтелектуальних будівель. Тут були розроблені революційні проекти, які забезпечували можливість передачі різних типів інформації по лінії, яка керувала б різними пристроями. Все це було зроблено з однією метою – зробити життя мешканців інтелектуального житла більш комфортним.

В основі концепції лежить принцип найбільш ефективного використання простору та його основні елементи: структура, системи, послуги та управління. Через різне призначення об'єктів нерухомості цей принцип переважав для комерційних та житлових об'єктів.

З тих пір минуло багато часу, і за цей час система розумного будинку набула великої поширеності в масах. До теперішнього часу системи «Розумний будинок» з дивовижної екзотики та забаганки, які були доступні тільки найбагатшим шарам суспільства, перетворилися на звичайну річ, до світу якої може долучитися кожен. Вибирати є з чого: випуск подібних комплексів та систем освоїли багато розробників.

Система домашньої автоматизації працює спільно з системами механізованих елементів, датчиків і аксесуарів різного призначення. Особливою зручністю є те, що керувати системами домашньої автоматизації може відбуватися як спеціальними пультами управління, клавіатурами, сенсорними панелями, так і за допомогою гаджетів, які мають вихід до мережі інтернет.

Система надає можливості реалізувати безліч функцій:

1) відстеження погодних умов і температури в приміщенні та відповідні реакції для внутрішніх пристроїв – опалювальних, вентиляційних, кондиціонерів тощо;

2) відслідковування стану вікон і дверей ;

3) керування портьєрами, шторами, ролетами, жалюзями;

4) функція безпеки – звукове сповіщення при спрацюванні датчиків;

5) управління побутовою технікою;

6) контроль споживання електроенергії шляхом автоматичного керування освітленням;

7) керування вікнами, дверима, воротами, шлагбаумами.

Таким чином, система домашнього автоматизування значно покращує та полегшує наше життя. Україна також активно почала використувати дану функцію, тому, можливо, зовсім скоро у кожному будинку нашої країни буде використана «розумна” система.

Список використаних джерел

1. Джереми Блум. Изучаем Arduino: инструменты и методы технического волшебства. – СПб.: БХВ-Петербург, 2015. – 336 с.

2. What is Arduino?: Overvied and how to get started// [Електронний ресурс] Режим доступу:  https://www.seeedstudio.com/blog/2019/12/04/introduction-to-the-arduino-what-is-arduino/ (дата звернення: 25.11.2022).

3. Монк Саймон. Программируем Arduinо. Профессиональная работа со скетчами. – СПб.: Питер, 2017. – 272 с.



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Сonferences

Conference 2024

Conference 2023

Conference 2022

Conference 2021



Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукова спільнота - інтернет конференції

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Інформаційне суспільство: технологічні, економічні та технічні аспекти становлення