WIREFRAMES У РОЗРОБЦІ: ОСОБЛИВОСТІ ТА ПЕРЕВАГИ - Scientific conference

Congratulation from Internet Conference!

Hello

Рік заснування видання - 2011

WIREFRAMES У РОЗРОБЦІ: ОСОБЛИВОСТІ ТА ПЕРЕВАГИ

09.12.2022 20:08

[1. Information systems and technologies]

Author: Воропаєва Ксенія Андріївна, студентка, Харківський національний університет радіоелектроніки, м Харків


Wireframe – це карта екранів, яка показує навігацію між ними та містить мінімальну деталізацію. Wireframes мають обмежені візуальні характеристики, оскільки більшість елементів дизайну (наприклад, зображення, відео, кольори, реальний текст тощо) не включені до цього інструменту. Замість конкретних елементів, дизайнери використовують заповнювачі. Наприклад, квадрат із хрестиком представляє зображення. Цей прийом має важливе значення – заповнювачі об'єктів та сіра палітра допомагають зосередитися на макеті та структурі сторінки, а не на візуальних аспектах дизайну.

Іноді замовники можуть не розуміти, що означає головне зображення, інтеграція з картою Google, фільтрація продуктів і сотні інших термінів. Вайрфреймінг конкретних функцій дає клієнту чітку інформацію про те, як вони будуть працювати, де будуть розміщуватись і наскільки вони можуть бути корисними насправді. Іноді дивлячись на wireframe, замовнику чи команді стає зрозуміло, що з деяких функцій краще відмовитися. Коли дивимося на фічі без впливу фарб та картинок, бачимо, як вони працюють у чистому вигляді та наскільки відповідають цілям та завданням продукту. На цьому етапі внести зміни простіше та швидше. При цьому бюджет для такої роботи невеликий — екрани виконані без деталізації, що значно знижує вартість артефакту.

Однією з великих переваг wireframe є те, що він забезпечує ранню візуалізацію, яку можна використовувати для огляду з клієнтом. З практичної точки зору каркаси забезпечують правильне розміщення вмісту та функцій сторінки відповідно до потреб користувачів та бізнесу. І в міру просування проекту їх можна використовувати як корисний діалог усередині команди для узгодження бачення та масштабів проекту.

Можна запропонувати зробити wireframes на етапі дискавері фази, щоб опрацювати екрани мобільного або веб-програми. Тоді в wireframes описується інформація про цілі екрану і схематично малюються ті елементи, які планується там розташувати. З власного досвіду скажу, що добре працювати над цим інструментом паралельно із BPMN-діаграмою. Після того як wireframes промальовані та узгоджені із замовником, а діаграма опрацьована, ці артефакти об'єднуємо в один. Такий хід дає можливість побачити, яких екранів не вистачає на діаграмі процесів, або які ми не врахували при опрацюванні BPMN.

Так за допомогою wireframes і BPMN-діаграм забезпечується цілісність бізнес-процесів майбутньої програми. Також вайрфрейми значно економлять час та гроші на етапі тестування та внесення виправлень на пізніших етапах проекту.

Література

1. V Tkachov Cellular Technology Based Overlay Networks for the Secure Control of Intelligent Mobile Objects: Models and Numerical Study/ V Tkachov, A Kovalenko, V Kharchenko, M Hunko // ICTERI 2021: Information and Communication Technologies in Education, Research, and Industrial Applications. – Kherson, Ukraine, October 2, 2021. – Pp. 42-63.

2. V Tkachov Cellular Technology Based Overlay Networks for the Secure Control of Intelligent Mobile Objects/ V Tkachov, A Kovalenko, V Kharchenko, M Hunko // ICTERI 2021: Information and Communication Technologies in Education, Research, and Industrial Applications. – Kherson, Ukraine, October 2, 2021. – Pp. 480-490.

3. M Hunko. Application Architecture For Obtaining Data From Scientometric Databases / M Hunko, V Tkachov, O Liashenko, J Rabčan // 2022 IEEE 3rd KhPI Week on Advanced Technology (KhPIWeek). – Kharkiv, 2022.

4. Tkachov V. Principles of Constructing an Overlay Network Based on Cellular Communication Systems for Secure Control of Intelligent Mobile Objects / Vitalii Tkachov, Andriy Kovalenko, Mykhailo Hunko and Kateryna Hvozdetska // Информационные технологии и безопасность. Материалы XIX Международной научно-практической конференции ИТБ-2020. – К.: ООО "Инжиниринг", 2020. – С. 51-55.



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Сonferences

Conference 2024

Conference 2023

Conference 2022

Conference 2021



Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукова спільнота - інтернет конференції

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Інформаційне суспільство: технологічні, економічні та технічні аспекти становлення