МЕТОД СТВОРЕННЯ ВІДМОВОСТІЙКИХ БАЗДРОТОВИХ СИСТЕМ У СУЧАСНИХ ВИРОБНИЦТВАХ - Scientific conference

Congratulation from Internet Conference!

Hello

Рік заснування видання - 2011

МЕТОД СТВОРЕННЯ ВІДМОВОСТІЙКИХ БАЗДРОТОВИХ СИСТЕМ У СУЧАСНИХ ВИРОБНИЦТВАХ

31.10.2022 17:13

[1. Information systems and technologies]

Author: Тарасянц Аліна Арсенівна, студент, Харківський національний університет радіоелектроніки, м. Харків


В сучасному житті метою багатьох людей є зробити навколишнє середовище безпечним і комфортним. Актуальним типом зв'язку є бездротова мережа, яка використовується для передачі даних між кількома датчиками, які не з'єднані проводами. Незважаючи на різні перешкоди (мережеві атаки, відключення електромережі тощо) бездротові системи можуть продовжувати робити.

Мета дослідження – створення методу відмовостійких бездротових систем у сучасних виробництвах. 

Бездротова мережа  – тип комп’ютерної мережі, яка використовує бездротове з’єднання для збору та передачі даних про навколишнє середовище, а також підключення до мережевих вузлів. Хоча більшість датчиків підключаються безпосередньо до процесора (через локальну мережу), більшість із них все ще працюють у бездротовій мережі [1]. 

За будовою в бездротових сенсорних мережах для зв'язку використовується один з вище упом'янутих видів (RF technology, GPRS, Internet) [2]. Але у зв'язку з технічними проблемами, які можуть з'явитися в процесі передачі інформації, для підстрахування найчастіше використовують саме всі три види. В основi рiшення запропоновано використовувати загальний для усіх видів зв'язку вузол-сховище з можливістю синхронізації даних. 

Процес передачі даних при збою роботи одного з видів зв'язку має деякі особливості, а саме – датчики, які встановлені на певних об'єктах для моніторингу в системі, зчитують потрібну інформацію з місцевості. Далі, у процесі маршрутизації вона передається до наступних пристроїв. Тому для Internet, GPRS та RF technology використовується один вузол, який є спільним сховищем для даних, які передаються від  датчиків зчитування [5]. 

Висновками є запропоноване рішення запобігання безпеки та надійності системи при збиранні даних та передачі до центральної станції з використанням трьох видів зв’язку – вузлі-сховищі. Зберігає дані n кількість разів при маршрутизації, що не порушує їх цілісність та дедлайни передачі інформації від зчитування певних характеристик з території сільського господарства до кінцевого користувача.

Література:

1. Minoli, D. Wireless Sensor Networks [Текст] : учеб. / D. Minoli, K. Sohraby, T. Znati. – C., 2007. – 326 c.

2. Dargie, W.  Fundamentals of Wireless Sensor Networks: Theory and Practice [Текст] : учеб. / W. Dargie, C. Poellabauer. – C., 2011. – 332 c.

3. Блэк., Ю. Сети ЭВМ: протоколы стандарты интерфейсы [Текст] / Ю. Блэк. – М., 1990.

4. Дженникгс, С. Практическая передача данных: Модемы, сети и протоколы [Текст] / Ф. Дженнингс. – Мир, 2004.

5. Кучерявый, Е. А. Принципы построения сенсоров и беспроводных сенсорных сетей [Текст] : учеб. / Е. А. Кучерявый, С. А. Молчан, В. В. Кондратьев. –  Радиосвязь, 2006. – № 6. – С. 42–59.



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Сonferences

Conference 2024

Conference 2023

Conference 2022

Conference 2021



Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукова спільнота - інтернет конференції

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Інформаційне суспільство: технологічні, економічні та технічні аспекти становлення