АКТУАЛЬНІСТЬ ВИКОРИСТАННЯ ІНФОРМАЦІЙНИХ СИСТЕМ В ЗАСОБАХ РОЗРАХУНКУ ЕФЕКТИВНОСТІ АЛЬТЕРНАТИВНОЇ ЕНЕРГІЇ - Scientific conference

Congratulation from Internet Conference!

Hello

Рік заснування видання - 2011

АКТУАЛЬНІСТЬ ВИКОРИСТАННЯ ІНФОРМАЦІЙНИХ СИСТЕМ В ЗАСОБАХ РОЗРАХУНКУ ЕФЕКТИВНОСТІ АЛЬТЕРНАТИВНОЇ ЕНЕРГІЇ

19.10.2022 19:03

[1. Information systems and technologies]

Author: Дьяченко Євгеній Богданович, студент, Одеський національний морський університет, м. Одеса, Україна


В даний час у суспільній свідомості міцніє переконання в тому, що енергетика майбутнього повинна базуватися на великомасштабному використанні сонячної енергії, причому в різних її проявах. Сонце – це величезне, невичерпне, абсолютно безпечне джерело енергії, яке однаково всім належить і всім доступне.

Функціонування сучасної альтернативної енергетики в промисловому масштабі серйозно обмежено рівнем технологій і сформованою світовою кон'юктурою, але використання енергії сонця як джерела живлення систем зовнішнього освітлення та інших слаботочних споживачів, це перший логічний крок на шляху до освоєння можливостей сонячної енергетики та відмінний приклад можливості функціонування .

Загалом слід обирати між традиційною та альтернативною енергетикою. У більшості випадків, зустрічаючись із традиційною енергетикою, ми маємо справу з уже сформованою та закінченою інфраструктурою об'єктів, зміна якої вимагатиме серйозних матеріальних витрат. Початкові проекти часто не враховують можливості змін, тому необхідні розробки нових пакетів документації з урахуванням прокладання додаткових електричних кабелів до трансформаторних підстанцій із можливою заміною або модифікацією їх силового електроустаткування.

З іншого боку, можна спробувати вирішити цю проблему шляхом використання можливостей альтернативної енергетики. В даний час все більшого поширення набувають автономні малі енергетичні установки, що накопичують енергію відновлюваних ресурсів планети. У нашому випадку для повністю автономного освітлення ми здатні використовувати енергію вітру, сонця чи комбінувати їх разом. Енергія вітру може бути отримана і перетворена на електричну за допомогою малопотужних вітрогенераторів, але їх використання в місті може призводити до небажаних наслідків.

Напівпровідникова сонячна енергетика – один з найбезпечніших видів альтернативної енергетики, хоча існує ймовірність того, що повсюдне впровадження сонячної енергетики може змінити альбедо (характеристику відбивної (розсіюючої) здатності) земної поверхні і призвести до зміни клімату (проте при цьому). Це дозволяє необмежено використовувати її можливості у міських умовах.

Виходячи з цих фактів можливо зробити висновок про суттєву необхідність в розробці сучасного програмного рішення, яке дозволить ефективно прогнозувати актуальність запровадження альтернативних енергетичних установок до домогосподарства населення. Така система має враховувати велику кількість гнучких факторів, які можуть зменшувати або збільшувати загальну ефективність використання гібридної чи повністю самостійної альтернативної електростанції, для досягнення необхідної кількості потужності. Застосовані в програмному рішення мають ґрунтуватися на розрахунках економічних, екологічних та архітектурних показниках загальної ефективності використання альтернативних засобів енергопостачання.

Література

1. Bernardi, M. Solar Energy Generation in Three Dimensions: [Электронный ресурс] Marco Bernardi, Nicola Ferralis, Jin H. Wan, Rachelle Villalon, Jeffrey C. Grossman; - http://arxiv.org/abs/1112.3266.

2. Antonio, L. Handbook of Photovoltaic Science and Engineering. /Antonio Luque. N. Y.: John Wiley & Sons Ltd, The Atrium, Southern Gate, Chichester, West Sussex PO19 8SQ, England. 2013. p. 205 – 700. 



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Сonferences

Conference 2024

Conference 2023

Conference 2022

Conference 2021



Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукова спільнота - інтернет конференції

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Інформаційне суспільство: технологічні, економічні та технічні аспекти становлення