ОГЛЯД ОНЛАЙН-ПЛАТФОРМ ДЛЯ ЗМІШАНОГО ТА ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ ПІД ЧАС ВИВЧЕННЯ ІНОЗЕМНОЇ МОВИ - Scientific conference

Congratulation from Internet Conference!

Hello

Рік заснування видання - 2011

ОГЛЯД ОНЛАЙН-ПЛАТФОРМ ДЛЯ ЗМІШАНОГО ТА ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ ПІД ЧАС ВИВЧЕННЯ ІНОЗЕМНОЇ МОВИ

17.10.2022 22:33

[1. Information systems and technologies]

Author: Безпала Ольга Василівна, кандидат географічних наук, Відокремлений підрозділ Національного університету біоресурсів і природокористування України «Ніжинський агротехнічний інститут»


Однією з найважливіших складових навчання є платформа, де воно проходить, оскільки на платформі з низькою кількістю інструментів буде досить важко та некомфортно проводити чи слухати заняття.

1. Zoom. Інструментарій платформи: дошка для записів, можливість трансляції презентаційного матеріалу та завдань, чат, емоджі, можливість змінювати свій фон та записати урок на відео. Можливість викладача самостійно вимикати звук. 2. Microsoft Teams. Інструментарій платформи: трансляція будь-яких навчальних матеріалів, дошка для записів, чат. А також тут є можливість протягом заняття записувати мініконспект, який можна буде передивитися наприкінці. На платформі також можна створити групу, через яку можна підтримувати зв’язок зі здобувачами освіти та поширювати домашні завдання. 3. Skype. Інструментарій платформи: трансляція матеріалів, чат, в який можна надсилати завдання, відео- та фотоматеріали, можливість змінювати свій фон, субтитри, які дозволять працювати в умовах, коли викладача погано чути.  4. Google Hangouts. Інструментарій платформи: трансляція матеріалів та чат 5. Webex. Інструментарій платформи: трансляція матеріалів, чат, можливість змінити свій фон, записати заняття.

Програми, які дозволять розробити цікаві презентації:

1. Prezzi — це платформа, для створення навчальних презентацій, створена випускниками Гарварду. Тут можна обирати єдиний фон, на якому буде розміщена «презентаційна мапа», по якій рухатиметься викладач під час пояснення нового матеріалу. 2. Canva — програма, створена для розробки будь-якого медіаконтенту, в тому числі й презентацій. В додатку можна знайти багато гарних шаблонів для створення презентації, але так само можна створити свою презентацію. 

Додатки, для інтерактивного заняття:

1. Kahoot — це платформа для гейміфікації навчання, яка дозволяє створювати інтерактивні тести, опитування, завдання для практики та перевірки вивченого матеріалу. Тут можна створювати різні питання, підбирати під них відео чи картинки та різні варіанти відповідей. А під час проведення гри, додаток створює рейтинг гравців, який базується на кількості правильних відповідей [3].  2. Quizlet — гра, що дозволяє перевірити розуміння здобувачами термінів з англійської мови за професійним спрямуванням. Нову гру створити досить легко — варто лише написати терміни та означення до них [5]. 3. На урок — платформа, що дозволяє створювати інтерактивні онлайн-тести з будь-якого предмету. Тут також можна знайти та використати вже готові тестові завдання з більшості тем. 4. Baamboozle пропонує ігрове онлайн-навчання в простому середовищі. Baamboozle — це навчальна платформа в стилі гри, яка працює онлайн, щоб запропонувати доступну та цікаву інтерактивність з багатьох тем [8]. 5. Wordwall  - багатофункціональний інструмент для створення як інтерактивних, так і друкованих матеріалів. Ігрові вправи можна використовувати як тренажер при повторенні, як навчальні завдання на інтерактивній дошці  чи домашні завдання [7].

Основні сайти для вивчення англійської мови:

Situational English – вивчення англійської через ситуації. На сайті зібрано близько 150 статей, в яких, в залежності від контексту, вже є готові вирази і реакції [11]. BBC Learning English допоможе вивчити  британську англійську навіть з lower intermediate. Курс складається з відео та аудіо матеріалів, до яких прикріплені тексти з транскрипцією. Один з розділів присвячений  роботі над вимовою [4]. Film-english – сайт вивчення мови за допомогою короткометражних фільмів створив викладач англійської Кієран Донахью – лауреат низки престижних освітніх премій у Великобританії [2]. FreeRice допоможе поповнити  словниковий запас англійської завдяки вправам з граматики і тестам. English-Practice - на цьому веб-сайті можна безкоштовно завантажити навчальні матеріали для студентів  і викладачів. Усі аркуші мають формат PDF, їх можна переглядати та роздруковувати на всіх пристроях [1].  Test-English- багато безкоштовних практичних тестів і матеріалів, які допоможуть покращити свої навички англійської мови та підготуватися до іспиту з англійської мови [6]. EnglishClub - веб-сайт, який допоможе створити власну англійську сторінку з блогами, фотографіями, відео, музикою, групами та друзями, перевірити рівень володіння англійською мовою та вивчати граматику, лексику та вимову англійської мови, грати в англійські ігри та виконувати англійські тести онлайн, спілкуватися англійською мовою з іншими студентами та викладачами. Ecenglish- матеріали підходять для всіх рівнів розуміння та розроблені, щоб зосередитися на обраній сфері. Можна обирати академічний, діловий або загальний курс англійської мови та навчатися в компанії однодумців з усього світу [10]. Learnenglish.britishcouncil - спеціально створено Британською Радою, світовими експертами з викладання англійської мови. Сайт розроблений для удосконалення мовлення, аудіювання, читання та письма англійською мовою, практики правил граматики, вивчення нових слів [9].

Список використаних джерел

1. https://english-practice.net/about-us/

2. https://film-english.com/

3. https://kahoot.com/business/

4. https://learnenglish.britishcouncil.org/

5. https://quizlet.com/

6. https://testenglish.com/

7. https://wordwall.net/en-us/community/english/business-english

8. https://www.baamboozle.com/games 

9. https://www.bbc.co.uk/learningenglish/

10. https://www.ecenglish.com

11. https://www.learnrealeng.com/p/situational-dialogues.html

12. https://www.techlearning.com



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Сonferences

Conference 2024

Conference 2023

Conference 2022

Conference 2021



Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукова спільнота - інтернет конференції

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Інформаційне суспільство: технологічні, економічні та технічні аспекти становлення