АНАЛІЗ КРИПТОГРАФІЧНИХ МЕТОДІВ - Scientific conference

Congratulation from Internet Conference!

Hello

Рік заснування видання - 2011

АНАЛІЗ КРИПТОГРАФІЧНИХ МЕТОДІВ

22.09.2022 18:49

[1. Information systems and technologies]

Author: Орловський Владислав Олександрович, студент, Державний університет телекомунікацій, м. Київ


Захист інформації та інформаційна безпека є актуальною проблемою на даний час. У пересічних користувачів, комерційних організацій та державних структур виникає необхідність у захищеності приватної інформації, яка має свою цінність. У минулому люди вже почали використовувати безліч способів захисту важливої інформації. Найвдаліші з них вдосконалювалися та сприяли появі двох наукових течій, які були названі криптографія та стеганографія.

Безпека сучасних технологій базується на стійкості криптографічних перетворень, які функціонують у криптографічній обробці інформації. Криптографічна стійкість формується на складності розв’язання задач. Такі задачі базуються на субекспоненційній чи експоненційній складності розв’язання на комп’ютерах. 

Використання потужностей квантового середовища висунули, як ідею Фейман і Пауль. Можуть виникнути проблеми у інформаційній сфері щодо забезпечення криптографічної неуразливості для асиметричних та симетричних перетворень, якщо відбудеться поява квантового комп’ютера, на якому може бути запущені квантові алгоритми криптоаналізу  чи алгоритм пошуку в неупорядкованій базі даних.  Дуже важливо, якими технічними характеристики буде володіти цей комп’ютер. 

Для криптоаналізу сучасних криптосистем, було взято певні частини криптосистем, які будуть стійкими до квантового криптоаналізу на базі алгоритмів Шора, GEECM, а також ведуться нові розробки у квантових протоколах випадкових послідовностей.

Проблемою сучасної криптографії є наслідком великого розвитку в області електронних обчислювальних машин, що призвило до того, що криптосистеми стали вразливими. Стійкість до автоматизованого криптоаналізу, з застосуванням автоматизованих розрахунків, фактична потужність яких збільшується, є головною вимогою до сучасних криптосистем. Стеганографія є частиною захисту інформації на даний час тому, що криптографічне повідомлення є набором байтів. Об’єднання криптографічного та стеганографічного аналізу має високий рівень захисту даних. Побудова алгоритму шифрування, зробить його змішане криптостеганографічне використання.

Сучасні системи шифрування повідомлень передають симетричні алгоритми шифрування, яким не заважає велика обчислювальна здатність асиметричних алгоритмів. Використовують їх також, щоб поширити сеансові ключі. Вони застосовуються під час обміну повідомленнями між користувачами. Ліквідувати недоліки можуть симетричні та асиметричні методи криптографічного захисту, які можна одночасно використовувати. Шифрування даних у криптосистемах відбувається за допомогою симетричних алгоритмів. У той час асиметричні алгоритми є шифруванням ключа сеансу.

Література:

1. Горбенко Ю. І. Аналіз шляхів розвитку криптографії після появи квантових комп’ютерів / Ганзя Р. С.// Видавництво Приватне акціонерне товариство “Інститут інформаційних технологій”. — 2014. — С. 40-41.

2. Антонов В. Аналіз методів криптоаналізу геш-функцій // Видавництво Вінницький національний технічний університет. — 2021.— С. 1-2.

3. Мінгальова Ю. Новітні криптографічні методи захисту інформації / Спірін О.М.// Видавництво Кафедра прикладної математики та інформатики Житомирський державний університет ім. І.Франка. — 2012. — С. 373-374.

________________

Науковий керівник: Вишнівський Віктор Вікторович, доктор технічних наук, професор, Державний університет телекомунікацій



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Сonferences

Conference 2024

Conference 2023

Conference 2022

Conference 2021



Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукова спільнота - інтернет конференції

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Інформаційне суспільство: технологічні, економічні та технічні аспекти становлення