АКТУАЛЬНІСТЬ ВИВЧЕННЯ СИНТАКСИСУ HIBERNATE - Scientific conference

Congratulation from Internet Conference!

Hello

Рік заснування видання - 2011

АКТУАЛЬНІСТЬ ВИВЧЕННЯ СИНТАКСИСУ HIBERNATE

09.05.2022 20:36

[1. Information systems and technologies]

Author: Александрюк Владислав Ігорович, студент, Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича; Деревянчук Олександр Володимирович, кандидат фізико-математичних наук, доцент, Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича; Александрюк Лілія Миколаївна, спеціаліст другої категорії, Вашковецький фаховий медичний коледж


Java - мова програмування, яка використовується в сферах інтернету речей, високонавантажених серверних додатків та розподілених обчислень.

ORM (англ. Object-relational mapping, Об'єктно-реляційна проєкція) — технологія програмування, яка концептуально зображує  бази даних у вигляді стандартних сутностей об'єктно-орієнтованих мов програмування, створюючи «віртуальну об'єктну базу даних». 

Hibernate — бібліотека, що забезпечує ORM зв’язок між базою даних та мовою програмування Java у вигляді стандартного java-класу. Застосовується для реляційних БД.

На даний момент Hibernate застосовується практично в кожному комерційному проекті на java, що являє собою 90% всіх мережевих серверних додатків.

До переваг Hibernate можна віднести наступне:

• стандартна бібліотека, поширення і підтримка якої являється задачею величезної кількості розробників;

• легкий в освоєнні на всіх етапах;

• реалізує принципи ООП;

• з моменту розробки (2011 р.) проведено 6 великих релізів та створено взаємодію з іншим популярним фреймворком – Spring, котрий дозволяє замінити величезну кількість стандартних методів SQL звичайними абстрактними методами;

• підтримує принцип платформонезалежності;

• реалізовано кілька видів мапінгу, котрий відповідає за зв’язок класу з БД;

• підтримка POJO-об’єктів;

• наявні можливості для автоматичного створення проміжних таблиць у випадку використання відображення сутностей one-to-one, one-to-many і т.п.;

Недоліком Hibernate традиційно називають складність завантаження даних з типами Lazy та Eager. Якщо часто застосовувати Eager, пам’ять кешу буде забита даними з БД, котрі жодного разу не застосовувались в програмі. Lazy завантажує об’єкт лише при безпосередньому виклику, що часто може призводити до LazyInitializeException. 

Формальний індикатор популярності мови - індекс TIOBE. У 2020 році java займала перше  місце, в 2021 перемістилась на 2-е. Основна причина відтоку – Python, котрий являється дещо простішою мовою програмування для старту розробки. Тим не менше, на java написане програмне забезпечення для 3 мільярдів пристроїв, а високий поріг входу і практично повна домінація в сфері серверної розробки та мобільних пристроїв робить цю мову одним з найкращих виборів для вивчення як зараз, так і в далекому майбутньому.

Так і Hibernate продовжує розвиватися і вдосконалюватися. В 2022 розробниками відбувся реліз версії 6.0. Ця версія розширила підтримку нереляційних баз даних, що дозволяє розширити взaємодію з Magento та іншими NoSql базами.

З цього можна зробити висновок, що ні мова програмування java, ні її бібліотека Hibernate не тільки не втрачають долю ринку, а і набирають популярність, не маючи в своїх сферах конкурентів. Тому вивчення складної бібліотеки Hibernate являється актуальним. 

Література:

1. Гевин Кінг, Крістиан Бауер Hibernate In Action 2019. No 5. С. 119- 136.

2. Еккель Б. К. Філософія Java, 2015. C. 78-95.



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Сonferences

Conference 2024

Conference 2023

Conference 2022

Conference 2021



Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукова спільнота - інтернет конференції

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Інформаційне суспільство: технологічні, економічні та технічні аспекти становлення