ОСНОВНІ НАПРЯМИ ВИКОРИСТАННЯ МЕРЕЖІ ІНТЕРНЕТ У БІЗНЕСІ ЯК ІНСТРУМЕНТУ ЕФЕКТИВНОЇ КОМУНІКАЦІЇ - Scientific conference

Congratulation from Internet Conference!

Hello

Рік заснування видання - 2011

ОСНОВНІ НАПРЯМИ ВИКОРИСТАННЯ МЕРЕЖІ ІНТЕРНЕТ У БІЗНЕСІ ЯК ІНСТРУМЕНТУ ЕФЕКТИВНОЇ КОМУНІКАЦІЇ

22.11.2021 21:17

[2. Economic sciences]

Author: Яваєва Д.Д., студентка, Харківський національний університет ім. В. Каразіна


Анотація: розкрита актуальність та переваги використання інтернет-технологій у бізнесі для підвищення ефективності комунікацій в організаціях. 

Ключові слова: бізнес-комунікації, інтернет-технології, інформація, організація.

Актуальність запровадження інтернет-технологій у бізнесі обумовлена інформаційним формуванням суспільства, розвитком техніки та технологій також потребою використання сучасних способів обробки даних користувачами.

Інтернет суттєво змінив масштаби бізнесу. Він став масовим засобом комунікації, який не має територіальних обмежень.

Важливим є виявлення впливу використання інтернет-технологій та забезпеченні бізнесу ефективними комунікаціями у суспільстві.

Інтернет-технології головним чином змінили спосіб взаємодії бізнесу з покупцями та партнерами, шляхи купівлі-продажу продуктів та послуг. Інтернет є складовою ланкою інформаційних технологій, проте без стабільного оновлення інформаційні системи відчувають моральне зношування, що призводить до їх функціональної непридатності та збитків у компанії.

Інтернет дає можливість підприємству привернути увагу нового покупця за лічені секунди. Проте, він дозволяє покупцеві ,майже миттєво, перейти на сайт будь-якого з конкурентів. Це підвищує цінність інтересу споживачів, а встановлені відносини з клієнтами стають основним капіталом електронної комерції.

Застосування мережі інтернет у роботі компаній дає можливість збільшити конкурентоспроможність товарів, збільшити ринки збуту, знаходити нових постачальників, посередників та покупців.

Завдяки інтернету логістика сприяє економії великих коштів для компаній і відповідно підвищує дохід. Тому розвиток інформаційних технологій і розробка різних проектів дуже значні на сьогодні, оскільки сприяє здійсненню основної мети функціонування компанії — отримання найбільших прибутків і економії коштів.

Взаємний обмін даними відбувається через інтернет, що набагато спрощує роботу бізнес-процесів. Сучасні компанії намагаються отримати конкурентні переваги та максимальний результат від залучених інтернет-технологій, проте у відсутності висококваліфікованих співробітників докладені зусилля можуть не дати очікуваного результату.

Отримати доступ до "хмари" можна не тільки з комп’ютера або ноутбука, але також з телефону, планшета, тому що ключовою умовою доступу є наявність інтернету. Це не лише спрощує існування бізнесу, а й дає можливість економити суттєві ресурси.

Підводячи підсумок, необхідно підкреслити, що важливу роль в існуванні сучасних інформаційних системах  відіграє інтернет, тому, що інтернет дає безпрецедентний спосіб отримання даних. Будь-хто, хто має доступ до World Wide Web, може отримати всі наявні в ньому дані. Інформаційні технології надають незворотній вплив на всі сфери національної економіки. Структура ринку із застосуванням інтернет-технологій розширює межі, формує нові ринки збуту, збільшує репутацію, стимулює та покращує прозорість бізнес-процесів, формує нові сфери діяльності.

Перелік використаних джерел:

1. Заморьова Д.В. Актуальність використання інтернет-технологій в бізнесі / Д.В. Заморьова // Економіка. Менеджмент. Бізнес. – № 2(8). – 2013. – С. 72-79.

2. Манько А.В. Сучасні тенденції застосування інтернет-технологій у бізнесі -2019. – 5с.

_______________ 

Науковий керівник: Тєшева Л.В., д.е.н., доцент кафедри економіки та менеджменту, Харківський національний університет ім. В. Каразіна



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Сonferences

Conference 2024

Conference 2023

Conference 2022

Conference 2021



Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукова спільнота - інтернет конференції

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Інформаційне суспільство: технологічні, економічні та технічні аспекти становлення