СЕРВІСИ AWS - Scientific conference

Congratulation from Internet Conference!

Hello

Рік заснування видання - 2011

СЕРВІСИ AWS

12.10.2021 23:59

[1. Information systems and technologies]

Author: Гончаренко Д.В., студент, комп’ютерна інженерія та управління, Харківський національний університет радіоелектроніки, м. Харків


Amazon Web Services (AWS) – це найпоширеніша в світі хмарна платформа з широкими можливостями, що надає більше 200 повнофункціональних сервісів для центрів обробки даних по всій планеті. Мільйони клієнтів, в тому числі стартапи, які стали лідерами за швидкістю зростання, найбільші корпорації і передові урядові установи, використовують AWS для зниження витрат, підвищення гнучкості і прискореного впровадження інновацій.

Деякі сервіси розглянемо детальніше.

1) Amazon S3

Amazon S3 занесено до списку послуг AWS на першому місці, тому що зберігання та отримання даних відіграє помітну роль у хмарних обчисленнях. S3 дозволяє користувачеві зберігати, завантажувати та отримувати великі файли розміром до 5 ТБ з хмари. Це масштабована, недорога та високошвидкісна веб-служба, призначена для архівування та резервного копіювання прикладних програм та даних. 

2) Amazon EC2 (Elastic Compute Cloud)

AWS EC2 Amazon EC2 забезпечує масштабовані обчислювальні можливості в хмарі AWS. За допомогою Amazon EC2 можна швидко та ефективно розробляти та розгортати програми за низьку ціну. А також ви можете використовувати Amazon EC2 для запуску віртуальних серверів відповідно до ваших вимог.

3) AWS Lambda

AWS Lambda – це сервіс, який дозволяє користувачеві запускати код без будь-якого сервера. Amazon Lambda виконує код лише тоді, коли це потрібно користувачеві, і автоматично масштабує його. Користувачі платять лише за час розрахунку, не потрібно стягувати плату, коли ваш код не працює. Ця служба підтримує код, написаний на Node.js, Java, Python та мовах, які підтримуються Amazon Linux.

4) Amazon Glacier

Amazon Glacier – одна з найважливіших послуг, що надається AWS. Glacier – це онлайн-сервіс, який надає низьку вартість та ефективне зберігання з функціями безпеки для архівування та резервного копіювання даних. За допомогою Glacier можна ефективно зберігати інформацію протягом місяців, років або навіть десятиліть.

5) Amazon SNS

Amazon SNS – це веб-сервіс, що надається AWS. SNS розшифровується як служба простого сповіщення, а також цей веб-сервіс керує та доставляє повідомлення або сповіщення користувачам та клієнтам з будь-якої хмарної платформи. У SNS існує два типи клієнтів: передплатники та видавці. Видавці створюють і надсилають повідомлення до екземпляра абонента по каналах зв'язку. Абоненти отримують сповіщення від видавця щодо одного з підтримуваних протоколів, таких як Amazon SQS, HTTP і Lambda тощо. 

6) Amazon EBS 

AWS EBS – це служба Amazon, яка використовується для зберігання постійних даних, і це сховище на рівні блоків для використання екземплярів EC2. Можна використовувати службу EBS для переміщення даних з одного екземпляра в інший, не втрачаючи збережених даних у EBS. Ви можете змонтувати кілька томів в одному екземплярі, але кожен том можна одночасно приєднати до одного екземпляра.

7) Amazon Kinesis

AWS Kinesis використовується для обробки великих даних у режимі реального часу. Це дозволяє розробникам брати будь-який великий обсяг даних з будь-якого джерела, яке може працювати на екземплярах EC2. Він зберігає, збирає та обробляє дані з великих розподілених потоків, таких як канали соціальних мереж та події журналу. Після завершення обробки даних він одночасно розповсюджує дані споживачам.

Література:

1. Миграция с помощью AWS [Електронний ресурс]. – 2021. – Режим доступу до ресурсу: https://softprom.com/ru/vendor/amazon-web-services/product/-migratsiya-v-oblako-aws.

2. Amazon Web Services [Електронний ресурс] – Режим доступу до ресурсу: https://itglobal.com/ru-ru/company/glossary/amazon-web-services/.



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Сonferences

Conference 2024

Conference 2023

Conference 2022

Conference 2021



Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукова спільнота - інтернет конференції

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Інформаційне суспільство: технологічні, економічні та технічні аспекти становлення