РОЗРОБКА ЦИФРОВОГО СВІТЛОМУЗИЧНОГО ПРИСТРОЮ НА БАЗІ МІКРОПРОЦЕСОРНОЇ ПЛАТИ ARDUINO - Scientific conference

Congratulation from Internet Conference!

Hello

Рік заснування видання - 2011

РОЗРОБКА ЦИФРОВОГО СВІТЛОМУЗИЧНОГО ПРИСТРОЮ НА БАЗІ МІКРОПРОЦЕСОРНОЇ ПЛАТИ ARDUINO

29.09.2021 21:30

[1. Information systems and technologies]

Author: Гриш А.І., студентка, кафедра комп’ютерних систем і мереж, Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу, м. Івано-Франківськ


Сьогодні світломузика – це грандіозне відкриття сучасності. Новітні шоу, вистави чи кіно не можливо уявити без динамічного світло-кольорового супроводу. З розвитком світломузики виникає потреба у створенні сучасних, багатофункціональних, портативних і зручних у використанні пристроях керування світломузикою. Проте, синтез світломузики може бути здійснений лише при наявності необхідного технічного оснащення, що включає в себе світлотехніку, електроніку та автоматику [1].

З огляду на це, було поставлено задачу розробити світломузичний пристрій з великою кількістю режимів роботи, а саме “стовпчик гучності”, “біжуча веселка”, візуалізація частот, візуалізація частотних смуг, візуалізація переважаючих частот, стробоскоп, біжучі частоти, та інші.

Схема підключення елементів розробленого пристрою подана на рис. 1.




Рисунок 1 — Схема підключення елементів пристрою

Пристрій складається із плати Arduino Nano, світлодіодної стрічки WS2812B RGB, мікрофону MAX9814, 16-клавішної матричної клавіатури. Робота пристрою в одному з режимів подана на рис. 2.




Рисунок 2 — Робота пристрою в одному з режимів

Для режимів гучності спочатку робиться 100 вимірів напруги на АЦП, з них шукається максимальне, фільтрується по нижньому порозі шумів. Для більшої чіткості анімації на стрічці значення зводиться в степінь, після чого фільтрується середнім. Далі шукається середня гучність за декілька секунд та максимальна гучність шкали.

Аналіз аудіо для режимів по частотах реалізовано за допомогою перетворення Хартлі, що є у бібліотеці FHT для Arduino IDE. Бібліотека Arduino FHT – це швидка реалізація стандартного алгоритму FHT, який працює лише на реальних даних.

Розроблене апаратне та програмне забезпечення здійснювати автоматичну візуалізацію звукового ряду, що опрацьовується через мікрофон, що включений у схему пристрою.

Література:

1. Світломузика – [Електронний ресурс]. – Режим доступу: URL: https://en.wikipedia.org/wiki/Light_organ

2. Адресна світлодіодна стрічка [Електронний ресурс]. – Режим доступу: https://alexgyver.ru/ws2812_guide/ 

________________ 

Науковий керівник: Слабінога Мар’ян Остапович, доцент кафедри КСМ ІФНТУНГ



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Сonferences

Conference 2024

Conference 2023

Conference 2022

Conference 2021



Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукова спільнота - інтернет конференції

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Інформаційне суспільство: технологічні, економічні та технічні аспекти становлення