ПРОГРАМУВАННЯ РОЗВИТКУ КІБЕРСПОРТИВНИХ ОРГАНІЗАЦІЙ - Scientific conference

Congratulation from Internet Conference!

Hello

Рік заснування видання - 2011

ПРОГРАМУВАННЯ РОЗВИТКУ КІБЕРСПОРТИВНИХ ОРГАНІЗАЦІЙ

30.01.2023 01:59

[2. Economic sciences]

Author: Чизмар Іван Іванович, аспірант кафедри економіки та фінансів, Мукачівський державний університет, м. Мукачево


Згідно з аналізом сучасних наукових досліджень (Г. Карімов, Г. Амрін, Дж. Річі, І. Моді, І. Дзюбан) процес програмування розвитку кіберспортивних організацій може ґрунтуватися на засобах лінійного програмування (далі - ЛП). 

За такого підходу передбачається, що у процесі виробничо-господарської діяльності організацій кіберспортивних організацій формується система лінійних нерівностей, яка: 

- визначає стан спорідненості та напрями її еволюції, відповідно до прийнятих рішень;

- визначається за системою обмежень (згідно з задачею лінійного програмування). 

Закономірно, що лінійна функція f(x) за своїм змістом – цільова. Відтак, ця функція придатна для ідентифікації розвитку спорідненості за цільовими формальними групами кіберспортивних організацій та спільнот видавця/розробника кіберспортивної гри. Однак, відповідно до наведеної специфіки, очевидно, що такий підхід має певні недоліки, що обмежують можливості застосування підходу для кіберспортивних організацій. Серед недоліків: відсутність усталеного підходу до систематизованої сукупності кроків з ідентифікації системогенезу процесів виробничо-господарської діяльності; відсутність усталеного підходу до систематизованої сукупності кроків з ідентифікації онтогенезу процесів виробничо-господарської діяльності. Зокрема, для реалізації цих завдань пропонують використання кроків із графічного вирішення із застосуванням [2; 3]: 

1) симплекс-методу; 

2) двоїстий симплекс-методу (P-методу); 

3) параметричного програмування; 

4) дрібно-лінійного програмування). 

Особливості ідентифікації системогенезу функціональних систем організацій та онтогенезу їх розвитку за сукупністю методів ЛП наведені в табл. 1. 

Таблиця 1

Особливості ідентифікації системогенезу функціональних систем організацій та онтогенезу їх розвитку за сукупністю методів ЛП





Джерело: сформовано на основі [1-3]

Згідно з описом особливостей ідентифікації системогенезу функціональних систем організацій та онтогенезу їх розвитку за сукупністю методів ЛП, можна виділити базову специфіку застосування підходу, для програмування стану спорідненості процесів виробничо-господарської діяльності та напрямів розвитку кіберспортивних організацій (рис. 1). 






Рис. 1. Базова специфіка застосування підходу до програмування процесів виробничо-господарської діяльності та розвитку кіберспортивних організацій

Джерело: сформовано на основі [1-3]

Відтак для ідентифікації системогенезу функціональних систем кіберспортивних організацій та онтогенезу їх розвитку на основі ЛП: 1) складно чітко ідентифікувати реальний зміст еволюції різновекторних процесів у межах споріднених кіберспортивних організацій; 2) неможливо ідентифікувати зміст еволюції різновекторних процесів у межах споріднених кіберспортивних організацій; 3) рівняння формуються, ґрунтуючись на припущеннях та обмеженнях, які становлять елементи ідентифікації змісту еволюції спорідненості процесів виробничо-господарської діяльності кіберспортивних організацій. 4) рівняння щодо процесів виробничо-господарської діяльності найбільш точні.

Література:

1. Амрин Г., Ричи Дж., Моди И. Организация производства и управления в американских корпорациях. - М.: Экономика, 1991.- 284 с.

2. Дзюбан І. Ю., Жиров О.Л., Охріменко М.Г. Методи дослідження операцій. Київ : «Політехніка», 2005. 160 с. 

3. Карімов Г.І. Моделювання та прогнозування в управлінні: навч. посібник/ Г.І. Карімов – Кам’янське: ДДТУ, 2018. 163 с.


__________________


Науковий керівник: Гоблик В.В., д.е.н., професор,  Мукачівський державний університет, м. Мукачево




Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Сonferences

Conference 2024

Conference 2023

Conference 2022

Conference 2021



Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукова спільнота - інтернет конференції

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Інформаційне суспільство: технологічні, економічні та технічні аспекти становлення