ВПРОВАДЖЕННЯ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ В МЕТОДИ АНАЛІЗУ ЕФЕКТИВНОСТІ СПОРТИВНОГО ХАРЧУВАННЯ - Наукові конференції

Вас вітає Інтернет конференція!

Вітаємо на нашому сайті

Рік заснування видання - 2011

ВПРОВАДЖЕННЯ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ В МЕТОДИ АНАЛІЗУ ЕФЕКТИВНОСТІ СПОРТИВНОГО ХАРЧУВАННЯ

06.11.2021 10:42

[1. Інформаційні системи і технології]

Автор: Корольков М.Є., здобувач вищої освіти кафедри «Технічна кібернетика й інформаційні технології ім. професора Р.В. Меркта», Одеський національний морський університет


Активне використання технічних засобів в спортивній діяльності зумовило стрімкий розвиток процесу інформаційного забезпечення, яке протягом тривалого періоду існувало на паперових носіях. Намітилася тенденція переходу від традиційного інформаційного забезпечення до інформаційних технологій.

Для стрімкого розвитку сучасного спорту, організації раціонів харчування, створення єдиного рішення для підтримки здорового образу життя – слід застосовувати сучасні інформаційні та інтерактивні технології, які дозволяють масштабувати можливості та контролювати усі процеси на різних етапах взаємодії користувачів та програмних засобів. Сучасні інформаційні системи мають потужні можливості в обробці великих обсягів інформації, засобів аналізу та прогнозування, а також оцінки поточного стану. Більшість систем є гібридним утворенням систем з прийняття рішень, а також засобів високоефективного аналізу даних. При такому поєднанні більшість програмних засобів дозволять користувачам отримувати максимальну ефективність від своєї роботи та забезпечувати якісні показники при своєчасному завантаженні їх до інформаційної системи [1]. 

Концепція такої інформаційної системи має бути спроектована та розроблена з використанням сучасних web-рішень, які дозволяють підтримувати більшість платформ та операційних систем, а також мати єдину оптимізацію в роботі.

Одним з важливим фактором при розробці сучасного програмного забезпечення для спорту – є проектування, розробка та інтеграція функціонального модуля з правильного харчування. Адаптація спортивного харчування до конкретних потреб спортсменів також є популярним напрямом у сфері спортивного харчування яке стрімко розвивається. Лідируючі позиції в даному напрямку займають такі компанії, які надають можливість самостійно формувати пропорції складових елементів продукту та чиї особливі суміші з такими інгредієнтами, як вуглеводи, білки, амінокислоти, кофеїн та електроліти, дозволяють унікальним чином підтримувати здоров'я спортсменів, задовольняти потреби організму, що виникають. процесі підготовки до змагань, а також досягати необхідних спортивних результатів [2].

У зв'язку з цим науковий пошук у створенні та використанні у навчально-тренувальному процесі сучасних інформаційних технологій набуває особливої актуальності, потребує постійного узагальнення та обміну досвідом. Вирішенню саме цих завдань і присвячена наша конференція, на яку зібралися зацікавлені фахівці, які мають певний досвід та знання.

Важливе значення для подальшої розробки та впровадження у практику нових засобів та методів навчання та тренування на основі сучасних інформаційних технологій мають наукові дослідження, які потенційно підвищують актуальність застосування спеціалізованих інформаційних систем та технологій в спортивній діяльності.

Література:

1. Бритченко И. Г. Организационные основы взаимодействия спортивного бизнеса: постановка и последовательное движение к инновационному управлению в Украине / И. Г. Бритченко, В. Г. Саенко // e-Journal VFU. – Варна : ВСУ "Черноризец Храбър", 2016. – No 9. – С. 1 – 32. 

2. Захарова А.В., Алексеева Е.Е., Радько Д.О. Спортивное питание / А.В. Захарова, Е.Е. Алексеева, Д.О. Радько // Стратегия развития спортивно-массовой работы со студентами материалы международной научно-практической конференции. – 2016. – С. 61-65. 

________________ 

Науковий керівник: Розум М.В., к.ф.-м.н., доцент кафедри «Технічна кібернетика й інформаційні технології ім. професора Р.В. Меркта», Одеський національний морський університет



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Конференції

Конференції 2024

Конференції 2023

Конференції 2022

Конференції 2021



Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукова спільнота - інтернет конференції

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Інформаційне суспільство: технологічні, економічні та технічні аспекти становлення