ІНФОРМАЦІЙНО-КОМУНІКАЦІНІ ТЕХНОЛОГІЇ В УПРАВЛІННІ ПЕРСОНАЛЬНИМИ ФІНАНСАМИ - Наукові конференції

Вас вітає Інтернет конференція!

Вітаємо на нашому сайті

Рік заснування видання - 2011

ІНФОРМАЦІЙНО-КОМУНІКАЦІНІ ТЕХНОЛОГІЇ В УПРАВЛІННІ ПЕРСОНАЛЬНИМИ ФІНАНСАМИ

10.12.2022 16:55

[1. Інформаційні системи і технології]

Автор: Хома Надія Григорівна, кандидат фізико-математичних наук, доцент, Західноукраїнський національний університет, м. Тернопіль; Мушак Андрій Ярославович, кандидат технічних наук, доцент, Західноукраїнський національний університет, м. Тернопіль; Цинайко Василь Петрович, студент, ВСП Фаховий коледж економіки, права та інформаційних технологій ЗУНУ, м. Тернопіль


Сьогодення показує, що послуговування інформаційно-комунікаційними технологіями є на часі для кожного. Тому бути ознайомленими з ними, вміти використовувати їх та застосовувати напевно для кожного є актуальним. Практично кожен пересічний українець використовує будь-які гаджети сьогодні чи для роботи чи для навчання чи для розвитку особистості. Напевно кожен працюючий, отримавши заробітну плату, задумується  над своїми фінансами: як раціонально їх використати. 

Рідко хто вміє правильно розпланувати їх використання. Більшість людей кажуть: для чого це, не варто це робити, бо станом на сьогодні в такий воєнний час не знати що чекає нас, зарплати не змінюються, ціни зростають, курс валюти коливається непередбачувано, управління власними фінансами чи це щось дасть. Якщо це спробувати зробити і  це увійде у звичку, то кожна людина зможе відчути якусь впевненість у житті і відчути контроль над фінансовою стороною свого життя.

Непередбачуваний похід в магазин, незаплановані відвідування салону краси чи тренажерного залу, кафе, зустрічі з друзями звичайно впливають на баланс грошей. Зрозуміло, що хочеться мати певні заощадження, щоб не задумуватися про те в кого взяти в борг до кінця місяця і як потім його віддавати.

Обік фінансових витрат веде для чогось будь-яке підприємство чи то велика компанія чи маленька фірма. Це важливо для них – компанія хоче отримувати прибутки. Напевно, і кожен з нас також. Облік власних фінансів не займе багато часу. З часом це ввійде у звичку і допоможе проаналізувати свої витрати і зуміти організувати заощадження і навіть спрогнозувати збільшення доходу. Ведення фінансів дозволить жити у відповідності до власних можливостей. Таке ведення дозволить тримати під контролем свої фінанси і обмежить незаплановані, некорисні покупки, тобто навчитися адекватно реагувати на маркетингові ходи супермаркетів та акції різноманітні.

Якими програмами послуговуватися – залежить від кожного. Існує багато вебсайтів, програм, мультиплатформових ріщень. Основне, щоб інтерфейс був якісним і зрозумілим, щоб доступними були потрібні функції такі як таблички, можливість деталізації витрат, формування звіту, можливість синхронного використання на декількох пристроях (для зручності і незалежно від того де знаходимося), при цьому також потрібно врахувати і відгуки про програмний продукт.

Станом на сьогодні для початку це можуть бути звичайні, прості у використання, електронні таблиці чи то офісу чи Google таблиці. Більш професійними є:

MonyeWith [1] – програмний продукт для обліку власних фінансів. Цей програмний продукт реалізований під такі операційні системи як Windows, Mac, iPad, iPhone, Android. Можливості його: ведення рахунків, контроль за ними в різних валютах; розрахунок бюджету; побудова звітів; можливість інвестицій; платна послуга синхронізації з деякими банками.

Finkee [2] – український додаток (мобільний додаток для ефективного планування та обліку особистих фінансів). Можливості цього програмного продукту такі: внесення та редагування доходів і витрат; їх групування за різними категоріями; відмітка дати і часу; аналіз доходів; розрахунок балансу; рекомендації щодо покращення планування; можливість синхронізації з картками банку (платно).

Література

1. https://www.wiz.money/

2. https://finkee.org/ua/



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Конференції

Конференції 2024

Конференції 2023

Конференції 2022

Конференції 2021



Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукова спільнота - інтернет конференції

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Інформаційне суспільство: технологічні, економічні та технічні аспекти становлення