ТЕОРІЯ INTERNET OF THINGS - Наукові конференції

Вас вітає Інтернет конференція!

Вітаємо на нашому сайті

Рік заснування видання - 2011

ТЕОРІЯ INTERNET OF THINGS

09.12.2022 19:42

[1. Інформаційні системи і технології]

Автор: Соколова Вікторія Костянтинівна, студентка, Харківський національний університет радіоелектроніки, м Харків


Інтернет речей (Internet of Things, IoT) – це безліч фізичних об'єктів, підключених до Інтернету та даних, що обмінюються. Концепція IoT може суттєво покращити багато сфер життя та допомогти у створенні більш зручного, розумного та безпечного світу. Приклади «Інтернету речей» варіюються від речей, що носяться, таких як «розумний» годинник, до «розумного» будинку, який вміє, наприклад, контролювати і автоматично змінювати ступінь освітлення та опалення. Також яскравим прикладом є так звана концепція розумного підприємства (Smart Factory), яке контролює промислове обладнання та шукає проблемні місця, а потім перебудовується. Інтернет речей займає важливе місце у процесі цифрової трансформації в компаніях.  Пристрої – це об'єкти, які фактично утворюють «речі» (Things) в Інтернеті речей. Вони відіграють роль інтерфейсу між реальним та цифровим світами та приймають різні розміри, форми та рівні технологічної складності залежно від завдання, яке вони виконують у рамках конкретного розгортання IoT.

Програмне забезпечення IoT – це те, завдяки чому підключені пристрої можна назвати «розумними». Програмне забезпечення відповідає за зв'язок із хмарою, збір даних, інтеграцію пристроїв та за аналіз даних у реальному часі. 

Рівень комунікації включає, як рішення для фізичного підключення, так і спеціальні протоколи, що використовуються в різних середовищах IoT. Вибір відповідного комунікаційного рішення є однією з важливих частин при побудові кожної IoT-системи. Вибрана технологія визначатиме не тільки способи надсилання та отримання даних з хмари, але способи зв'язку зі сторонніми пристроями.

Пристрої здатні відчувати, що відбувається навколо і повідомляти про це користувачеві через певний канал зв'язку. 

IoT-платформа – це місце, де всі ці дані збираються, аналізуються та передаються користувачеві у зручній формі. Платформи можуть бути встановлені локально або у хмарі. Вибір платформи залежить від вимог конкретного проекту IoT та багатьох факторів: архітектура та стек технологій, надійність, параметри налаштування, протоколи, апаратна незалежність, безпека, ефективність, вартість.

Революція в галузі Інтернету речей є важливою для розвитку бізнесу, і це може відноситися до будь-якого типу підприємства. Будь-то вирощування устриць або створення системи управління рухом, найцінніше в технологічній концепції IoT — це те, що він відкритий до нових викликів, і в ньому достатньо можливостей для реалізації практично будь-якої бізнес-ідеї.

Література

1. V Tkachov Cellular Technology Based Overlay Networks for the Secure Control of Intelligent Mobile Objects: Models and Numerical Study/ V Tkachov, A Kovalenko, V Kharchenko, M Hunko // ICTERI 2021: Information and Communication Technologies in Education, Research, and Industrial Applications. – Kherson, Ukraine, October 2, 2021. – Pp. 42-63.

2. V Tkachov Cellular Technology Based Overlay Networks for the Secure Control of Intelligent Mobile Objects/ V Tkachov, A Kovalenko, V Kharchenko, M Hunko // ICTERI 2021: Information and Communication Technologies in Education, Research, and Industrial Applications. – Kherson, Ukraine, October 2, 2021. – Pp. 480-490.

3. M Hunko. Application Architecture For Obtaining Data From Scientometric Databases / M Hunko, V Tkachov, O Liashenko, J Rabčan // 2022 IEEE 3rd KhPI Week on Advanced Technology (KhPIWeek). – Kharkiv, 2022.

4. Tkachov V. Principles of Constructing an Overlay Network Based on Cellular Communication Systems for Secure Control of Intelligent Mobile Objects / Vitalii Tkachov, Andriy Kovalenko, Mykhailo Hunko and Kateryna Hvozdetska // Информационные технологии и безопасность. Материалы XIX Международной научно-практической конференции ИТБ-2020. – К.: ООО "Инжиниринг", 2020. – С. 51-55.

5. Hunko M. A. The software tool for identifying the cellular network status of a mobile device under the Android operating system / M. A. Hunko, K. A. Voropaeva // Радіоелектроніка та молодь у ХХІ столітті : матеріали 25-го Міжнародн. молодіжн. форуму, 20-22 квітня 2021 р. – Харків : ХНУРЕ, 2021. – Т. 5, секція 4. – С. 102-103.



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Конференції

Конференції 2024

Конференції 2023

Конференції 2022

Конференції 2021



Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукова спільнота - інтернет конференції

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Інформаційне суспільство: технологічні, економічні та технічні аспекти становлення