ОГЛЯД СУЧАСНИХ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ ДЛЯ РЕАЛІЗАЦІЇ ЕКОЛОГІЧНИХ ПРОЕКТІВ - Наукові конференції

Вас вітає Інтернет конференція!

Вітаємо на нашому сайті

Рік заснування видання - 2011

ОГЛЯД СУЧАСНИХ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ ДЛЯ РЕАЛІЗАЦІЇ ЕКОЛОГІЧНИХ ПРОЕКТІВ

16.11.2022 02:28

[1. Інформаційні системи і технології]

Автор: Гусак Олена Михайлівна, кандидат технічних наук, Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, м. Чернівці; Бойко Маргарита Геннадіївна, студентка-магістрант кафедри прикладної математики та інформаційних технологій, Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, м. Чернівці


Розвиток інформаційних систем екологічного спрямування є прерогативою держави, корпорацій і одним із напрямів національної політики інформатизації [1]. 

Існує ціла низка інформаційних технологій, які, за умови їх оптимального вибору, на дають можливість швидко і ефективно реалізовувати екологічні проекти.  Наведемо короткий огляд деяких з них.

ASP.NET Core MVC. Це технологія компанії Microsoft, яка надає можливість створення різних веб-застосунків: від маленьких сайтів до великих веб-порталів чи веб-серверів. ASP.NET Core є своєрідним продовженням платформи ASP.NET. ASP.NET Core володіє цілим рядом переваг, що дозволяють  використовувати іі при вирішенні задач екологічного  управління та екологічного моніторингу. До цих переваг належать, у першу чергу, кросплатформенність – можливість запускати проекти не тільки на одній операційній системі; новий спрощений високопродуктивний модульний конвеєр HTTP-запитів; легка інтеграція з різними клієнтськими платформами і бібліотеками; висока продуктивність.

ASP.NET Core містить фреймворк MVC, який власне і став основним архітектурним шаблоном у створеній інформаційній системі. MVC (Модель – Представлення – Контролер) – шаблон, який надає багато можливостей для реалізації інформаційної системи, оскільки в ньому можна легко організувати роботу над різними компонентами [2].

Entity Framework – об'єктно-орієнтована технологія із відкритим кодом для програм .NET, що підтримуються корпорацією Microsoft. Вона дозволяє розробникам працювати з даними, використовуючи об'єкти класів конкретного домену, не фокусуючись на основних таблицях та стовпцях бази даних, де ці дані зберігаються. Якщо на фізичному рівні ми оперуємо таблицями, індексами, первинними і зовнішніми ключами, то на концептуальному рівні, який нам пропонує Entity Framework, ми вже працюємо з об'єктами. За допомогою Entity Framework розробники можуть працювати на вищому рівні абстракції.

Для збереження і використання даних в екологічних інформаційних системах корисною є система керування реляційними базами даних MySQL, що широко використовується для створення динамічних веб-сторінок і підтримується багатьма мовами програмування. MySQL підтримує SQL і може використовуватись як SQL сервер. Також необхідно зазначити, що SQL – це програмне забезпечення з відкритим кодом, тому його можна змінювати [3]. 

SyncfusionXlslO – це рідна бібліотека класу .NET, яку можна використовувати для створення та модифікації файлів Microsoft Excel за допомогою C#, VB.NET та керованого коду C++. Це компонент, що забезпечує повноцінну об’єктну модель. 

jQuery – бібліотека JavaScript, яка дозволяє веб-розробникам додавати додаткові функції до своїх веб-сайтів. Вона відкрита і надається безкоштовно за ліцензією MIT. За останні роки jQuery стала найпопулярнішою бібліотекою JavaScript, що використовується у веб-розробці.

Література

1. Екомоніторинг довкілля. 2019. URL : // https://ecolog-ua.com/news/monitoryng-dovkillya.

2. Джеймс Чамберс, Девід Бекетт, Саймон Тіммс ASP.NET Core Application Development: Building an Application in Four Sprints (Developer Reference) – Microsoft Press, 2016. 432 c.

3. SQL Tutorial. 2021. URL : // https://www.w3schools.com/sql.



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Конференції

Конференції 2024

Конференції 2023

Конференції 2022

Конференції 2021



Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукова спільнота - інтернет конференції

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Інформаційне суспільство: технологічні, економічні та технічні аспекти становлення