СИСТЕМА РОЗГОРТАННЯ, МОНІТОРИНГУ ТА КОНТРОЛЮ ЗАСТОСУНКІВ В ХМАРНИХ СЕРВІСАХ - Наукові конференції

Вас вітає Інтернет конференція!

Вітаємо на нашому сайті

Рік заснування видання - 2011

СИСТЕМА РОЗГОРТАННЯ, МОНІТОРИНГУ ТА КОНТРОЛЮ ЗАСТОСУНКІВ В ХМАРНИХ СЕРВІСАХ

19.10.2022 21:26

[1. Інформаційні системи і технології]

Автор: Савчук Олена Володимирівна, кандидат технічних наук, старший науковий співробітник, Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського; Багнюк Юрій Іванович, студент, Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського


З появою і бурхливим розвитком віртуальних систем, хмарних та нейромережевих технологій з’явилася потреба у захисті даних, проєктуванні й експлуатації інформаційних систем, самодіагностуванні, підвищенні надійності програмного забезпечення й самої людини [1-3]. Зросла роль і оперативної діагностики, методів і засобів кодування та захисту від зловмисників. 

Тому  розробка системи розгортання, моніторингу та контролю застосунків в хмарних сервісах являється актуальним завданням сьогодення.

В результаті аналізу різних підходів для спостереження  мережі  компанії зупинилися на розробленні системи для безперервної інтеграції та моніторингу безсерверних застосунків. Розгортання безсерверних застосунків зроблено в Amazon Web Services. Використовували Azure Resource Manager як найпростіший з варіантів. Це дозволило масштабувати інфраструктуру хмарних служб відповідно до поточного попиту та переконатися в тому, що продуктивність додатків можна підтримувати на належному рівні, скорочуючи витрати.

Для розгортання програмного забезпечення використовували AWS CodeDeploy  Хмарну систему, що можна безкоштовно використовувати на сервері AWS. Однією з переваг цього підходу є дешевизна для локальних випусків.

Варіантом вибору локального програмного забезпечення або хмарної служби була система Octopus Deploy, яка керує встановленням програмного забезпечення, попередньо перевіряючи сумісність системи. Версія на сайті була встановлена на Windows.

Для розгортання програмного забезпечення з відкритим кодом, який можна адаптувати за допомогою плагінів, опрацьовано інструмент Jenkins, бо він є універсальним для встановлення як на Windows, так і на macOS  та Linux.

Тестування здійснювалося для застосунків для пошуку необхідних матеріалів, в основному для пошуку зображень, збережених у сховищі, по їх текстовому вмісту, створеного з використанням мови JavaScript та засобів розробки Node.js.

Література 

1. Sergii Telenyk, Olena Savchuk, Eugene Pokrovskyi, Oleg Morgal, O. Pochylenko/ On Reability Modeling and Evaluating in Cloud  Services System/ Artificial Intelligence, №3/4, 2018,- pp. 70-80.

2. Пирожков О. Ю., Савчук О.В. Інформаційно-орієнтована концепція забезпечення безпеки хмарних обчислень/Інфокомунікаційні системи та технології, вип.№2(2) / 2018.- с.32-36.

3. ISO 10004:2013.   Системи управління якістю. Настанови щодо  моніторингу та оцінювання.



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Конференції

Конференції 2024

Конференції 2023

Конференції 2022

Конференції 2021



Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукова спільнота - інтернет конференції

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Інформаційне суспільство: технологічні, економічні та технічні аспекти становлення