КОМПЛЕКСНИЙ БЛАГОУСТРІЙ МІСЬКИХ ТЕРИТОРІЙ - Наукові конференції

Вас вітає Інтернет конференція!

Вітаємо на нашому сайті

Рік заснування видання - 2011

КОМПЛЕКСНИЙ БЛАГОУСТРІЙ МІСЬКИХ ТЕРИТОРІЙ

10.12.2021 20:43

[3. Технічні науки]

Автор: Рябець І.В., бакалавр, студент, кафедра міського будівництва та господарства, Ужгородський національний університет


Сучасний розвиток суспільства вимагає як над завдання - створення загалом екологічно чистих міст, облаштування і охорони пам'яток історичної та культурної спадщини народу, які як його історична пам'ять сприяють національній тотожності, розвитку змістотворчих напрямків в естетичній організації міст та естетичному формотворенню предметних складових благоустрою [1].

Найкраща стратегія для міста – це майбутнє, яке буде розумним та зеленим. Якщо громадяни мають вибір, вони хочуть жити в розумних зелених містах, де зростає якість життя і покращується стан навколишнього природного середовища. Ми стикаємося з незручною правдою про антропогенні зміни клімату, зумовлені тим, як ми живемо та ведемо бізнес, використовуючи наші обмежені ресурси, не звертаючи уваги на наслідки [2].

Організація благоустрою житлових територій включає комплекс заходів, які можна поділити на три основні групи:

– інженерне забезпечення (питання вертикального планування і водовідвід, інженерне устаткування, зовнішнє освітлювання тощо);

– соціально-побутовий благоустрій (питання удосконалювання системи соціально-побутового обслуговування населення);

– зовнішній благоустрій (питання безпечної організації руху транспорту і пішоходів, улаштування майданчиків різного призначення, спорудження малих архітектурних форм та інших елементів благоустрою, озеленення території тощо) [3].

Одним із заходів щодо покращення стану навколишнього середовища в містах є підвищення рівня озеленення різними заходами, що вирішує не тільки санітарні питання але й питання покращення естетичного вигляду міст. На сьогодні, поряд із традиційними заходами озеленення, все більш актуальними стають нетрадиційні.

До традиційних заходів озеленення належать: організація парків, скверів, садів, озеленення вулиць, дворових просторів, просторів перед будівлями різного призначання із застосуванням різних видів озеленення. Ці заходи допомагають вирішити санітарні питання території та забезпечити різними видами відпочинку міське населення. Але організація нових парків, скверів, озеленення вулиць, особливо в центральних районах великих міст та мегаполісів, не завжди можливо, а частіше не можливо, тому на допомогу приходять нетрадиційні заходи.

До сучасних нетрадиційних заходів можна віднести: озеленення дахів, вертикальне озеленення, улаштування газонів та екопарковок за допомогою решіток [3].

В теперішній час більшість сучасних міст відчувають дефіцит рослинності. Щорічно кількість нових споруд зростає, що, в свою чергу, серйозно впливає на мікроклімат і рівень забруднення повітря. Тому кожне господарство, компанія, організація та уряд повинні стати розумними та зеленими і мінімізувати свій деструктивний вплив на навколишнє природне средовище.

Література:

1. Кардаш О.В. Впорядкування міського середовища із застосуванням елементів благоустрою / О.В. Кардаш, А.Л. Рубцов, В.О. Свірко. – К.: 2015. - [Електронний ресурс] – Режим доступу: http://er.nau.edu.ua/handle/NAU/17344

2. Якісна система дощової каналізації – ознака європейського міста. - [Електронний ресурс] – Режим доступу: https://economistua.com/yakisna-sistema-doschovoi-kanalizacii/

3. Черноносова Т.О. Інженерний благоустрій території великих міст / Т.О. Черноносова // Харків, ХНУМГ ім. Бекетова. - 2020. – 94 с.



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Конференції

Конференції 2024

Конференції 2023

Конференції 2022

Конференції 2021



Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукова спільнота - інтернет конференції

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Інформаційне суспільство: технологічні, економічні та технічні аспекти становлення