ПЛАГІН РОЗМІЩЕННЯ ВАКАНСІЙ - Наукові конференції

Вас вітає Інтернет конференція!

Вітаємо на нашому сайті

Рік заснування видання - 2011

ПЛАГІН РОЗМІЩЕННЯ ВАКАНСІЙ

22.11.2021 21:25

[1. Інформаційні системи і технології]

Автор: Репчук Ю.С., магістрант, кафедра комп’ютерних систем та мереж, ІФТКН, Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича


Вступ. Метою роботи є створення універсального багатомовного плагіну для розміщення оголошень з адміністраторською та клієнтською частинами, який міг би стати основою для розробки сайтів розміщення оголошень, а саме веб-сервісів пошуку роботи.

Аналіз проблеми. У наш час, час сильного розповсюдження інформаційних технологій у всі сфери життя, необхідними умовами є поширення всіх послуг через електронні ресурси. До останніх можна віднести програмне забезпечення для надання різних інформаційних послуг. Найбільш зручним та поширеним видом програмного забезпечення для популяризації інформативних сервісів чи сервісів надання послуг є веб-сайти, оскільки доступ до них та управління ними можна здійснити з будь-якої точки світу. Одними з таких послуг є послуги по пошуку вакансій роботи. Останнє завжди було, є і буде актуальним. Люди завжди шукали, та будуть шукати першу чи нову свою роботу. Час, коли шукачі роботи чекали вівторка для виходу нового номеру журналу чи газетки з вакансіями вже пройшов, і зараз актуальний пошук тільки через інтернет. Поширеність веб-сайтів пошуку вакансій про роботу полягає не тільки в зручності для шукачів роботи, а і в зручності розміщення вакансій для роботодавців. Останні, завдяки веб-сервісам пошуку роботи, можуть сидячи вдома чи в офісі подавати оголошення про роботу, переглядати кількість зацікавлених та отримувати електронні листи з резюме.

Не менш актуальним, є і вибір платформи для розробки, оскільки веб-сайт потрібно не тільки розробити, а й підтримувати, заповнювати та розширювати. Існує багато зручних платформ та технологій. Однією з них є платформа CMS Wordpress. Остання легка в управлінні та зрозуміла пересічним користувачам. Тому, саме під цю платформу вирішено розробити плагін, який би був універсальним, тобто міг би бути підключений до будь-якого веб-сайту на відповідній платформі. Мав би зручну адмін-частину та зрозумілу клієнтську частину. Крім цього, плагін повинен підримувати інструменти багатомовності платформи. 

Розроблений плагін має стати конкурентно-спроможним іншим wordpress-плагінам, а розроблені на його основі веб-сервіси розміщення оголошень альтернативними веб-сайтами для інших відомих українських веб-сервісів пошуку роботи. 

Запропоноване технічне рішення. Розроблений універсальний, багатомовний wordpress-плагін. Універсальність його полягає в тому, що він може бути підключений до будь-якого сайту на відповідній платформі. Остання, тобто платформа CMS Wordpress, є найпоширенішою по розробці веб-сайтів. При тому, на ній не тільки можна створювати блоги, а й електронні магазини та різні інші сервіси. Все залежить від вимог замовників та можливостей розробників. Розроблений сайт з підключеним плагіном, як і інші подібні сайти, повинен бути розміщений на сервері, який повинен включати як мінімум трійку технологій: сервер Apache, інтерпретатор PHP та систему керування базами даних MySQL. 

Висновки. Розроблений плагін дозволяє додати до сайту функціонал створення вакансій, їхніх категорій, типів, їхнього місцязнаходження та інших особливостей. Плагін може бути підключеним до будь-якого вже робочого сайту, можливо якоїсь ІТ-компанії. І в цьому випадку він послужить тільки для створення певного додаткового функціоналу. Останній буде корисний для висвітлення вакансій поточної компанії та управління ними. Іншим варіантом використання плагіну є розробка на його основі певного майданчика вакансій, який не буде прив’язаний до жодної компанії чи організації, типу OLX, але тільки для вакансій. І в тому випадку, і в тому випадку він додасть певні сторінки до клієнтської частини та певні пункти меню до адміністраторської частини. 



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Конференції

Конференції 2024

Конференції 2023

Конференції 2022

Конференції 2021



Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукова спільнота - інтернет конференції

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Інформаційне суспільство: технологічні, економічні та технічні аспекти становлення