ЗАСТОСУВАННЯ ПРОГРАМНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДЛЯ МЕНЕДЖМЕНТУ ВЛАСНОГО ЧАСУ - Наукові конференції

Вас вітає Інтернет конференція!

Вітаємо на нашому сайті

Рік заснування видання - 2011

ЗАСТОСУВАННЯ ПРОГРАМНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДЛЯ МЕНЕДЖМЕНТУ ВЛАСНОГО ЧАСУ

24.09.2021 21:42

[1. Інформаційні системи і технології]

Автор: Криса В.В., студент кафедри програмного забезпечення, Національний Університет «Львівська Політехніка», м. Львів


Формулювання задачі: в сучасному суспільстві кількість інформації що припадає на людину на день є колосальною, це можуть бути як новини чи розваги, так і якесь серйозне дослідження по роботі чи навчання, тому для того щоб обробити таку кількість інформації людям необхідно більше часу. Тому в наш час а перший план починає виходити ресурс часу. А проблема нехватки часу та його раціонального та ефективного використання постає гостро як ніколи. Що не є дивним, адже ми живемо в період розквіту технологій та доступності інформації, що в свою чергу змушує сучасних людей володіти набагато більшими знаннями та навичками ніж ще 100 років тому, також ритм життя надзвичайно виріс особливо у великих містах. Кожна людина старається керувати своїм часом як може, хтось з допомогою годинників, хтось з допомогою звичайних таймерів і секундомірів. Через це у цій галузі як ніколи необхідна програмна система, яка дасть змогу відслідковувати витрати часу, а також допомагати впровадити в життя різні техніки по керуванню власним часом.

Об’єкт дослідження: програмні засоби для комп’ютерних чи мобільних платформ, які допомагають керувати власним часом.

Предмет дослідження: зручність використання наявних програмних засобів для керування власним часом, їх гнучкість та можливості.

Мета роботи: дослідити різні способи керування часом, особливо з допомогою програмних систем, визначити їх зручність, гнучкість та можливості. Проаналізувати та обробити дані, визначити найзручніший з цих способів.

Методи дослідження: під час роботи над дослідженням використовувалось два методи:

• Теоретичний – використання літератури, матеріалів з мережі Інтернет, відкритих досліджень та статистики для аналізу та оцінки поточного стану речей в предметній області.

• Емпіричний – оцінка зручності способів керування часом на основі інтерв’ю, базуючись на власному досвіді використання схожих способів.

Практичне значення: матеріали даного дослідження можуть використовуватись при створенні програмного забезпечення для керування та обліку власного часу та вдосконалення наявних способів.

Аналіз звичайних способів керування часом: головним способом керування часом є звичайний відлік часу на годиннику, таймерів чи секундомірі. Перевагою такого способу є доступність, та зрозумілість, тому що годинник під рукою є у кожного чи на комп’ютері, чи на смартфоні. Використання такого способу є досить просте та відрізняється індивідуально, основний принцип – це відраховувати час до коли потрібно виконати дану задачу. Недоліків такого способу багато, перший – це необхідність власноруч відраховувати час, постійно слідкувати за ним; другий – відсутність нагадувань; третій – немає змоги називати поточне завдання, та знати скільки часу на нього було витрачено. Найголовнішим, напевне, є те, що такий спосіб може призвести до перенесення справ на потім.

Аналіз програмних застосунків для керування часом:

Harvest–популяр насистема відстежування та моніторингу власного часу та часу, що витрачає ваша команда. Даний продукт націлений передусім на керівників бізнесу, або проектних менеджерів. Має можливість будувати звіти, відстежувати час потрачений на певні задачі за допомогою таймерів та секундомірів. Надає можливість створювати плани на майбутнє. Підтримка як мобільних так і десктопних пристроїв



Рис. 1. Програма

Harvest Варто згадати переваги та недоліки.

Переваги:

• можливість відстежування витраченого часу;

• відстежування витраченого часу своєї команди;

• можливість генерувати звіти та графіки;

• дає змогу планувати час в майбутньому; 

Недоліки:

• націленість на сегмент бізнесу та управління проектами;

• надлишковий, не потрібний функціонал;

• відсутність можливості створювати та запускати присети.

Getting Things Done timer – є першою програмною системою сфокусованою на принципах Getting Things Done. Даний продукт володіє всіма потрібними функціями для ефективної роботи за методологіями чергування робочого та вільного часу. Остання версія випущена в 2018 році. Програма працює з операційною системою Windows. Також програма підтримує формування простих звітів.



Рис. 2. Програма Getting Things Done timer

Переваги:

• наявність основних можливостей відліку часу: секундомір, таймер, будильник.

• можливість створювати нові, або використовувати базові пресети.

• дає змогу створювати прості звіти.

• можливість запускати декілька таймерів, або секундомірів одночасно. 

Недоліки:

• орієнтована тільки під систему Windows.

• застарілий дизайн та інтерфейс.

• неможливість генерування графіків та діаграм.

Висновки: після даного дослідження стало зрозуміло, що найгіршими для менеджменту власним часом є звичайні методи: годинником, таймером і тд. Але все ж вони мають право на життя, тому що вони робочі, та перевірені. 

Серед програмних засобів неможливо виділити один найкращий, тому що всі вони мають своїх переваги та недоліки, у даному аналізі було представлено два додатки призначених для різних сфер. З відси виходить, що вибір такого додатку є чисто індивідуальною справою. А ринок відкритий для нових, кращих додатків.

Література:

1. Вікіпедія – Керування часом [Електронний ресурс]. – Режим доступу: https://uk.wikipedia.org/wiki/Керування_часом.

2. Getting Thing Done timer site [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://gtd-timer.com



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Конференції

Конференції 2024

Конференції 2023

Конференції 2022

Конференції 2021



Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукова спільнота - інтернет конференції

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Інформаційне суспільство: технологічні, економічні та технічні аспекти становлення