ВЕБ ДОДАТОК ДЛЯ СТВОРЕННЯ І УПРАВЛІННЯМ ТЕЛЕГРАМ БОТОМ - Наукові конференції

Вас вітає Інтернет конференція!

Вітаємо на нашому сайті

Рік заснування видання - 2011

ВЕБ ДОДАТОК ДЛЯ СТВОРЕННЯ І УПРАВЛІННЯМ ТЕЛЕГРАМ БОТОМ

06.06.2023 12:55

[1. Інформаційні системи і технології]

Автор: Сегін Ігор Миронович, асистент кафедри програмного забезпечення систем, ДВНЗ "Ужгородський національний університет", м. Ужгород; Каптур Любомир Володимирович, студент, ДВНЗ "Ужгородський національний університет", м. Ужгород


У сучасному суспільстві інформаційні технології відіграють дедалі важливішу роль у нашому житті. Однією з найпопулярніших платформ для обміну повідомленнями є Telegram. Платформа пропонує великий потенціал для розробки різноманітних додатків, зокрема чат-ботів. Рішення такого плану допомагають бізнесу різних направлень автоматизувати роботу з клієнтами, популяризувати бренд, так навіть бути основним вікном до взаємодії з ними. 

Telegram — це багатофункціональний месенджер, що дозволяє користувачам обмінюватися текстовими, голосовими та відеоповідомленнями, фотографіями, наліпками та іншими медіафайлами. Це також платформа для ведення блогу та репрезентації бізнесу. Крім того, Telegram має високий рівень захисту даних та приватності користувачів.

Вебдодаток для створення і управлінням телеграм ботом — це інструмент, який дозволяє користувачам легко налаштовувати та керувати ботами, що спеціалізуються на інформаційних публікаціях довільної тематики. Робота забезпечує цікаве рішення автоматизації для інформаційного бізнесу, а також, надає широкий спектр технологій розробки й розвитку для спеціаліста.

Основним середовищем реалізації вебресурсу виступає Telegram API та PHP-фреймворк Laravel, що буде основою створення вебзастосунку. 

Telegram API - це набір програмних інтерфейсів (API), які надаються компанією Telegram для розробників з метою взаємодії з месенджером Telegram. API дозволяє розробникам створювати програми, ботів і сервіси, які можуть взаємодіяти з користувачами Telegram, відправляти повідомлення, отримувати оновлення, керувати групами та каналами, і багато іншого

API Telegram підтримує різні мови програмування, включаючи Python, Java, JavaScript, PHP і багато інших. Існує багато клієнтських бібліотек і фреймворків, які спрощують роботу з Telegram API та дозволяють розробникам створювати потужні додатки та ботів для Telegram.

З використанням Telegram API розробники можуть створювати різноманітні застосунки: від простих ботів для автоматизації рутинних завдань до складних сервісів для обміну повідомленнями, організації групових чатів, розсилок, інтеграції з іншими сервісами та багато іншого. Telegram API надає широкі можливості для створення інноваційних і цікавих додатків на базі цього популярного месенджера.

Laravel — php-фреймворк для створення нестандартних вебпроєктів та стартапів. Laravel — це фреймворк для вебдодатків з виразним і елегантним синтаксисом. Він дозволить спростити вирішення основних актуальних завдань, таких як аутентифікація, маршрутизація, сесії та кешування. Laravel — це спроба об’єднати все найкраще, що є в інших PHP фреймворках. Основні переваги Laravel:

Переваги розробки на Laravel:

•За допомогою Laravel можна реалізувати практично будь-який функціонал.

•Просте масштабування проєкту шляхом вбудованих програм і баз даних.

•Високий рівень захисту від CSRF, XSS і SQL-атак.

•Проста і зрозуміла адмінпанель, що настроюється індивідуально.

•Підтримка новітніх можливостей PHP для кращої продуктивності.

Велика екосистема з миттєвим розгортанням своєї платформи. Офіційний сайт надає безліч мануалів і інформації для ознайомлення.

В процесі розробки отримано досить цікавий та корисний продукт, який автоматизує дії користувачів для різних типів роботи. Вебдодаток є зручним і доступним інструментом для управління телеграм ботом, оскільки надає інтерфейс, доступний через браузер, що дозволяє керувати ботом з будь-якого пристрою з Інтернет-підключенням.

Можна виділити такий список переваг вебсервісу:

• Мінімалістичний та адаптивний дизайн;

• Мультикористувальницький доступ. Ролі та права користувачів;

• Підтримка телеграм ботів та каналів. Підтримка великої кількості команд;

• Автогенерація публікацій, як масова, так по одинці, з можливістю ручного доналаштування та підтримкою п’яти типів публікацій;

• Розсилка повідомлень підписникам ботів;

• Історія використання, моніторинг за життям ботів. Статистика використання сервісу у вигляді діаграм.

Використання вебдодатку допомагає зробити процес керування ботом більш ефективним, зручним та розширеним, дозволяючи розробникам максимально використовувати потенціал телеграм платформи для досягнення своїх цілей.

Список використаних джерел

1.[Електронний ресурс] – режим доступу: https://lemarbet.com/ua/razvitie-internet-magazina/boty-v-telegram/ - Боти в Telegram – просто тренд чи революція в комунікаціях?

2.[Електронний ресурс] – режим доступу: https://telegram.org/ -  Telegram — a new era of messaging Telegram.

3.[Електронний ресурс] –режим доступу: https://postoplan.contenive.com/uk/scheduled-posting-on-telegram - Заплановані публікації в Telegram із програмним забезпеченням для автоматизації.

4.[Електронний ресурс] – режим доступу:https://orchid.software/ru/docs/ - фреймворк Laravel Orchid.

Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Конференції

Конференції 2024

Конференції 2023

Конференції 2022

Конференції 2021



Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукова спільнота - інтернет конференції

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Інформаційне суспільство: технологічні, економічні та технічні аспекти становлення