РОЗРОБКА ПРОГРАМНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДЛЯ СЕРВІСНОГО ЦЕНТРУ З ОБСЛУГОВУВАННЯ КОМП’ЮТЕРНОЇ ТЕХНІКИ - Наукові конференції

Вас вітає Інтернет конференція!

Вітаємо на нашому сайті

Рік заснування видання - 2011

РОЗРОБКА ПРОГРАМНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДЛЯ СЕРВІСНОГО ЦЕНТРУ З ОБСЛУГОВУВАННЯ КОМП’ЮТЕРНОЇ ТЕХНІКИ

05.06.2023 18:03

[1. Інформаційні системи і технології]

Автор: Сегін Ігор Миронович, асистент кафедри програмного забезпечення систем, ДВНЗ "Ужгородський національний університет", м. Ужгород; Єрмолаєв Віктор Ігорович, студент, ДВНЗ "Ужгородський національний університет", м. Ужгород


Темою дипломної роботи є розробка вебсайту для сервісного центру з обслуговування комп’ютерної техніки. Сервісний центр — це організація або об’єкт, яка надає послуги з ремонту побутової техніки починаючи від телефонів, планшетів закінчуючи телевізорами, холодильниками. Також надає інші послуги такі як гарантію на виконанні ремонти, профілактичне технічне обслуговування, послуги з калібрування і т.д.

В дипломному проєкті використано наступний стек технологій:

Hypertext Markup Language (HTML) — стандартна мова розмітки для створення вебсторінок і вебдодатків. З Cascading Style Sheets (CSS) і JavaScript, вона утворює тріаду основних технологій для World Wide Web. Браузери отримують HTML документ від сервера за протоколами HTTP/HTTPS або відкривають з локального диска, далі інтерпретують код в інтерфейс, який відображатиметься на екрані монітора[1].

Vue — JavaScript-фреймворк що використовує шаблон MVVM для створення інтерфейсів користувача на основі моделей даних, через реактивне зв'язування даних[2].

CSS (Cascading Style Sheets - каскадні таблиці стилів) – одна з базових технологій у сучасному Інтернеті. Нечасто можна зустріти сайт, зверстаний без використання CSS. CSS-код – це список інструкцій для браузера, як і де відображати елементи вебсторінки, написаний особливим чином. Під «елементами» зазвичай маються на увазі теги XHTML / HTML і їх вміст.

Інструкції CSS зручно зберігати у вигляді окремого текстового файлу з розширенням .css, або у вигляді окремого текстового фрагмента на початку XHTML/HTML-документа[3].

JavaScript (JS) — динамічна, об’єктно-орієнтована прототипна мова програмування. Реалізація стандарту ECMAScript. Найчастіше використовується для створення сценаріїв вебсторінок, що надає можливість на стороні клієнта (пристрої кінцевого користувача) взаємодіяти з користувачем, керувати браузером, асинхронно обмінюватися даними з сервером, змінювати структуру та зовнішній вигляд вебсторінки[4].

Node.js — платформа з відкритим кодом для виконання високопродуктивних мережевих застосунків, написаних мовою JavaScript. Якщо раніше Javascript застосовувався для обробки даних в браузері користувача, то node.js надав можливість виконувати JavaScript-скрипти на сервері та відправляти користувачеві результат їх виконання. Платформа Node.js перетворила JavaScript на мову загального використання з великою спільнотою розробників[5].

Express.js — програмний каркас розробки серверної частини веб застосунків для Node.js, реалізований як вільне і відкрите програмне забезпечення під ліцензією MIT. Основа вебдодатків для створення RESTful API. Він спроєктований для створення вебзастосунків і API. Де-факто є стандартним каркасом для Node.js[6].

JSON Web Token — це стандарт токена доступу на основі JSON, стандартизованого у RFC 7519. Як правило, використовується для передачі даних для аутентифікації в клієнт-серверних програмах. Токени створюються сервером, підписуються секретним ключем і передаються клієнту, який надалі використовує цей токен для підтвердження своєї особи[7].

MongoDB — документо-орієнтована система керування базами даних (СКБД) з відкритим вихідним кодом, яка не потребує опису схеми таблиць. MongoDB займає нішу між швидкими й масштабованими системами, що оперують даними у форматі ключ/значення, й реляційними СКБД, функціональними і зручними у формуванні запитів[8].

Вебсайт має перевагу над звичайною програмою для комп’ютера, оскільки не потрібно нічого встановлювати. Достатньо зайти в мережу інтернет і зайти на сайт, щоб зробити замовлення для ремонту техніки. 

Всі зміни які виконують адміністратори оновляються в реальному часі. Не потрібно перевстановлювати програму для оновлення послуг. Легше оновлювати та додавати нові функції до сайту.

Розробка саме вебсайту допоможе користувачам легше знаходити потрібні послуги для ремонту потрібної техніки в мережі інтернет, створювати замовлення, переглядати історію замовлень та мати зв’язок з сервісним центром. Адміністраторам обробляти замовлення користувачів, оновляти опис послуг для замовлення користувачам сайту, зв’язок з користувачем який замовив послугу та допомагати якщо виникнуть труднощі або запитання.

Список використаних джерел

1.HTML [Електронний ресурс] – Режим доступу до ресурсу : https://uk.wikipedia.org/wiki/HTML;

2.Vue [Електронний ресурс] – Режим доступу до ресурсу : https://uk.wikipedia.org/wiki/Vue.js;

3.CSS [Електронний ресурс] – Режим доступу до ресурсу : https://uk.wikipedia.org/wiki/CSS;

4.JavaScript [Електронний ресурс] – Режим доступу до ресурсу : https://uk.wikipedia.org/wiki/JavaScript;

5.Node.js [Електронний ресурс] – Режим доступу до ресурсу : https://uk.wikipedia.org/wiki/Node.js;

6.Expres.js [Електронний ресурс] – Режим доступу до ресурсу : https://uk.wikipedia.org/wiki/Express.js;

7.JSON Web Token [Електронний ресурс] – Режим доступу до ресурсу : https://uk.wikipedia.org/wiki/JSON_Web_Token;

8.MongoDB [Електронний ресурс] – Режим доступу до ресурсу : https://uk.wikipedia.org/wiki/MongoDB;

Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Конференції

Конференції 2024

Конференції 2023

Конференції 2022

Конференції 2021



Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукова спільнота - інтернет конференції

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Інформаційне суспільство: технологічні, економічні та технічні аспекти становлення