ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ АВТОМАТИЗАЦІЇ БУХГАЛТЕРСЬКОГО ОБЛІКУ - Наукові конференції

Вас вітає Інтернет конференція!

Вітаємо на нашому сайті

Рік заснування видання - 2011

ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ АВТОМАТИЗАЦІЇ БУХГАЛТЕРСЬКОГО ОБЛІКУ

30.09.2024 20:40

[1. Інформаційні системи і технології]

Автор: Єрмоленко Микола Володимирович, аспірант факультету інформаційних систем та технологій, ПВНЗ «Європейський університет»


Інформаційні технології автоматизації підвищують точність та зменшують вартість бухгалтерського обліку. Бухгалтерський облік утворює необхідну ланку макроекономіки, що забезпечує наповнення макроекономіки вхідними даними. Отже автоматизація бухгалтерського обліку покращує як процеси на рівні підприємства так і на рівні країни в цілому.

Інформаційні технології автоматизації бухгалтерського обліку, включають в себе програми для взаємодії користувачів із системами обліку, сховища зберігання даних, прикладні програмні сервери для обробки облікових даних та їх взаємодію. Для вдосконалення автоматизації бухгалтерського обліку використане порівняння наявних програм бухгалтерського обліку, аналіз переваг та недоліків, шляхи покращення наявних програм [1]. 

Моделювання програми бухгалтерського обліку забезпечило:

• Проектування, аналіз, моделювання, прототипування, дизайн та розробку інформаційних систем.

• Аналіз та вдосконалення організаційних процесів та проектного управління

• Створення регламентів, документації до програмних продуктів, інструкцій користувачів.

• Розробку тестів програмних продуктів.

Особлива увага привернута до універсальних технологій повторного використання. OLE (Object Linking and Embedding) - це технологія, що дозволяє об'єднувати інформацію з різних додатків в одному документі або програмі. COM-компоненти - це об'єкти, які можуть бути вбудовані або пов'язані з іншими додатками або документами. Мови програмування, які використовують COM-обєкти:

• Microsoft Visual Basic: Visual Basic має підтримку COM і легко інтегрується з COM-компонентами.

• C++: За допомогою Microsoft's Active Template Library (ATL) або Microsoft Foundation Classes (MFC) можна створювати COM-компоненти в С++.

• C#: З використанням бібліотеки InteropServices, C# може взаємодіяти з COM-компонентами.

• Delphi: Delphi також має підтримку COM та може створювати COM-компоненти.

• Python:Модуль win32com надає можливість взаємодії з COM-об'єктами в Python. Це частина бібліотеки pywin32, яка забезпечує доступ до функцій Win32 API, включаючи COM [2].

• PHP: Клас com дозволяє створювати екземпляри OLE-сумісного COM-об'єкта, викликати його методи та отримувати доступ до його властивостей [3].

• BAF: За допомогою Менеджера COM-з’єднань.

Розробки COM-компонентів може реалізовуватися мовою програмування Python із використанням бібліотеки win32com у середовищі LiClipse.

Оглядаючи наявні програми бухгалтерського обліку увагу привертають програми Tryton та BAS Бухгалтерія КОРП.

Tryton – програма бухгалтерського обліку, ідеальна для компаній різного розміру, легка у використанні, із доступними на 100% джерельними кодами. Tryton складається із наступних модулів: фінансового обліку, продажів, складського обліку, аналітичної звітності, керуванням відносинами із покупцями, закупівель, ланцюгом постачань, виробництва, доставки [4].

"BAS Бухгалтерія КОРП" є професійним інструментом бухгалтера для ведення бухгалтерського і податкового обліку, підготовки та реєстрації податкових документів, а також підготовки та здачі обов'язкової регламентованої звітності з розширеними можливостями обліку. Рішення має розширений функціонал в частині розрахунку заробітної плати, що дозволяє використовувати його на підприємствах зі складним розрахунком заробітної плати [5].

Список використаної літератури:

1.  Букало Н. А. Автоматизація обліку в сучасних умовах [Електронний ресурс]: https://evnuir.vnu.edu.ua/bitstream/123456789/8522/1/automation.pdf

2. Вікіпедія. [Електронний ресурс]:

https://en.wikipedia.org/wiki/Component_Object_Model

3. PHP Documentation. [Електронний ресурс]:

https://www.php.net/manual/ru/class.com.php

4. [Електронний ресурс]: Tryton.org

5. [Електронний ресурс]: Bas-soft.eu

___________________________

Науковий керівник:  Скляренко Олена Володимирівна, кандидат фізико-математичних наук,  доцент, завідувач кафедри математичних дисциплін та інноваційного проектування, ПВНЗ «Європейський університет»  

Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Конференції

Конференції 2024

Конференції 2023

Конференції 2022

Конференції 2021



Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукова спільнота - інтернет конференції

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Інформаційне суспільство: технологічні, економічні та технічні аспекти становлення