ОПИС БІБЛІОТЕКИ JQUERY ДЛЯ ВЕБ-ПРОГРАМУВАННЯ - Научное сообщество

Вас приветствует Интернет конференция!

Приветствуйем на нашем сайте

Рік заснування видання - 2011

ОПИС БІБЛІОТЕКИ JQUERY ДЛЯ ВЕБ-ПРОГРАМУВАННЯ

03.09.2021 21:40

[1. Информационные системы и технологии]

Автор: Самойлов В.В., бакалавр, студент, кафедра інформатики і кібернетики, Мелітопольський державний педагогічний університет, м. Мелітополь


jQuery — це швидка і лаконічна бібліотека JavaScript, створена Джоном Резігом у 2006 році з гарним гаслом: пиши менше, роби більше. jQuery спрощує обхід документів HTML, обробку подій, анімацію та взаємодію Ajax для швидкої веб-розробки. jQuery — це інструментарій JavaScript, призначений для спрощення різних завдань за рахунок написання меншої кількості коду. Ось список важливих основних функцій, підтримуваних jQuery:

• Маніпулювання DOM — JQuery спростив вибір елементів DOM, їх узгодження і змінення їх змісту за допомогою крос-браузерного движка з відкритим вихідним кодом — Sizzle.

• Обробка подій — JQuery пропонує елегантний спосіб захоплення широкого спектру подій, наприклад, натискання користувачем посилання, без необхідності захаращувати сам HTML-код обробниками подій.

• Підтримка AJAX — JQuery дуже допоможе вам у розробці адаптивного і багатофункціонального сайту з використанням технології AJAX.

• Анімації — JQuery поставляється з безліччю вбудованих анімаційних ефектів, які ви можете використовувати на своїх сайтах.

• Легкість — jQuery дуже легка бібліотека, яка має розмір близько 281 КБ у нестиснутому (uncompressed) вигляді, а у стиснутому (compressed) — 88 КБ.

• Крос-браузерна підтримка — JQuery має крос-браузерну підтримку і добре працює в Internet Explorer 9+, Edge 86+, Firefox 83+, Safari 13+, Chrome 87+ і Opera 73+.

• Новітня технологія — JQuery підтримує селектори CSS3 і базовий синтаксис XPath.

Є два способи використання jQuery: локальне встановлення та версія на основі CDN.

Локальне встановлення — ви можете завантажити бібліотеку jQuery на свій локальний комп'ютер і включити її в свій HTML-код. Для цього перейдіть на сайт завантаження jQuery за посиланням https://jquery.com/download/, щоб завантажити останню версію бібліотеки. Потім завантажений файл jQuery, наприклад jquery-3.5.1.min.js, потрібно розмістити в каталозі вашого сайту, наприклад my-site/jquery. Тепер ви можете включити бібліотеку jQuery в ваш HTML-файл таким чином:




Версія на основі CDN. Ви можете включити бібліотеку jQuery в свій HTML-код безпосередньо з мережі доставки контенту (CDN). Google і Microsoft забезпечують доставку контенту для останньої версії. Приклад підключення  jQuery, версії на основі Google CDN, показаний на рисунку 1 (див. рядки 12-14).

Література:

1. jQuery API Documentation [Електронний ресурс] - https://api.jquery.com/

2. Official jQuery Blog [Електронний ресурс] - http://blog.jquery.com/

3. Google Hosted Libraries [Електронний ресурс] - https://developers.google.com/speed/libraries



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Конференции

Конференции 2024

Конференции 2023

Конференции 2022

Конференции 2021



Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукова спільнота - інтернет конференції

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Інформаційне суспільство: технологічні, економічні та технічні аспекти становлення