ІЛОН МАСК – ВІДКРИТТЯ СУЧАСНОЇ НАУКИ - Научное сообщество

Вас приветствует Интернет конференция!

Приветствуйем на нашем сайте

Рік заснування видання - 2011

ІЛОН МАСК – ВІДКРИТТЯ СУЧАСНОЇ НАУКИ

26.09.2021 17:40

[3. Технические науки]

Автор: Сойка Н.В., студентка, відділення інформаційних технологій, менеджменту та туризму, Відокремлений структурний підрозділ «Тернопільський фаховий коледж Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя»


Найвагоміші винаходи:

- PayPal - покупки через інтернет. Ця міжнародна платіжна система з'явилася в 2000 році, після злиття декількох компаній, в тому числі і X.com Ілона Маска. PayPal був класичним стартапом. Маск вклав в нього 22 мільйони доларів, які несподівано заробив від продажу попереднього проекту, міського онлайн-путівника. Коли ж PayPal у власників викупив eBay за 1,5 млрд доларів, Маск став казково багатий. 

- Швидкість без зупинок Hyperloop: Ілон Маск - доказ того, що в дитинстві корисно читати книжки. Допитливий Ілон вже точно знав, що ще в 1909 році піонер ракетобудування Роберт Годдард запропонував ідею вакуумного поїзда, просто вона чекала свого часу, а саме - відчайдушно підприємливого підходу. Маск розповів сучасному світу, що є дуже дієвий спосіб швидкого подолання великих відстаней і ім'я йому Hyperloop. Ідеальний транспорт, на божевільну швидкість якого не зможуть вплинути погодні умови, зацікавив шейхів ОАЕ і 44-го президента США. Навіть європейці прийшли до висновку, що гіперпетля між Гельсінкі та Стокгольмом щорічно буде приносити більше 1 млрд євро прибутку. 

- Чиста енергія SolarCity: SolarCity - дочірня компанія Tesla Motors, що займається виробництвом і установкою систем сонячної енергії. Нею керують двоюрідні брати Ілона Маска, всіляко підтримуючи прогресивні ідеї свого знаменитого родича. Одна з них - розробка не просто панелей батарей, а цілого даху, яки міг би поглинати, зберігати і передавати енергію. Цей проект отримав назву Tesla Solar Roof, обіцяючи споживачам бути на 80% дешевшим, ніж панельні сонячні батареї.

- Автомобіль майбутнього Cybertruck: автомобіль з чудовим дизайном і конкурентною внутрішньою начинкою надійде в продаж. Ілон Маск заявив, що після презентації його компанія отримала понад 200 000 попередніх замовлень на пікап з сонячною батареєю на даху. Такий вид підзарядки дозволить машині проїжджати до 800 км. Пікап доступний в декількох комплектаціях, його управління забезпечує напівавтоматична система Autopilot. [1].

- Автомобілі Tesla: автомобілі майбутнього, які не тільки працюють на електроенергії, а й забезпечені автопілотом. Ілон Маск неодноразово заявляв: майбутнє автомобілебудування за електрокарами. Винахідник переконаний: тепер автомобілем керувати стане ще простіше, адже він сам може вибирати швидкість і манеру їзди в залежності від дороги, автоматично змінювати смуги руху, а ще самостійно паркуватися. Перший автомобіль Tesla називався Roadster і був створений Маском на гроші від PayPal. Потім з’явилася Tesla Model S, яка визнана автомобілем року в 2013-му і автомобілем століття у 2015 році. Ця модель стала найбільш продаваним проєктом у світі в 2015-2016 роках. Потім почали створюватися такі моделі як Model X, Model 3 і навіть електричний тягач Tesla Semi і нарешті Model Y. Але найбільший фурор справив прототип електричного пікапа Tesla Cybertruck. [2].

Література:

1. L'Officiel. Коротка історія всіх винаходів Ілона Маска [Електронний ресурс] / L'Officiel // Хроніки Любарта». – 2020. – Режим доступу до ресурсу: https://www.hroniky.com/news/view/18830-korotka-istoriia-vsikh-vynakhodiv-ilona-maska. 

2. Дмитро Бадра. Ілон Маск та усі його інноваційні проєкти [Електронний ресурс] / Дмитро Бадра. – 2020. – Режим доступу до ресурсу: https://space.com.ua/2020/08/04/ilon-mask-ta-usi-jogo-innovatsijni-proyekti/. 



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Конференции

Конференции 2024

Конференции 2023

Конференции 2022

Конференции 2021



Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукова спільнота - інтернет конференції

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Інформаційне суспільство: технологічні, економічні та технічні аспекти становлення