ВИКОРИСТАННЯ ЕКРАНУВАННЯ ДЛЯ ВИМІРУ РІВНЯ СИПКОГО МАТЕРІАЛУ - Scientific conference

Congratulation from Internet Conference!

Hello

Рік заснування видання - 2011

ВИКОРИСТАННЯ ЕКРАНУВАННЯ ДЛЯ ВИМІРУ РІВНЯ СИПКОГО МАТЕРІАЛУ

13.11.2022 21:39

[3. Technical sciences]

Author: Сташкевич Павло Миколайович, старший викладач, Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського, м. Київ; Лукінюк Михайло Васильович, старший викладач, Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського, м. Київ


При виробництві цегли, цементу, синтетичних миючих засобів, технічного вуглецю, продуктів харчування та при проведенні інших багатьох технологічних процесів вимірюють рівень сипкого матеріалу. Існує багато приладів. які дозволяють вимірювати цей технологічний параметр. Це вагові, вібраційні, ємнісні, ультразвукові, маятникові, мембранні, роторні, мікрохвильові, рефлекс-радарні, месдози та ін.. Одним з недоліків наведених рівнемірів є їх досить висока вартість та складність, що не завжди дозволяє їх використовувати при вимірюванні рівня, особливо в ємностях невеликого розміру.

Так рефлекс-радарний рівнемір фірми «MOLLET» типу MWF* має базову ціну 1033,00 євро. Схема такого рівнеміра наведена на рис.1..





Рис. 1. Схема рефлекс-радарного рівнеміра

До таких рівнемірів можна віднести рівнемір серії MOLOSwave для безперервного вимірювання рівня, що працює за принципом часової рефлексометрії (TDR). Вони спеціально зазначені для використання з твердими сипкими 

продуктами. Під час вимірювання від хвилеводу (трос, стержень) випромінюються  високочастотні мікрохвильові імпульси малої енергії і направляються вздовж цього оточеного сипучим матеріалом хвилеводу. Поверхня продукту частково відбиває ці імпульси і вловлюються електронним блоком, який вираховує фактичний рівень наповнення, визначаючи різницю в часі між сигналом, що передається та сигналом, що приймається. Значення рівня, що вимірюється, перетворюється в уніфікований сигнал електричного струму 4...20 мA.  

Знизити вартість вимірювання можна, якщо застосувати радарний рівнемір екранного типу. Схема такого рівнеміра наведена на рис. 2. Він працює наступним чином.






Рис.2. Схема радарного рівнеміра екранного типу:

1 − випромінювач; 2 − приймач

Сигнал від мікрохвильового випромінювача 1 випромінюється в простір, що його оточує. Частина сигналу екранується матеріалом, що його оточує і сприймається приймачем 2. Величина сприйнятого сигналу буде залежати від кількості матеріалу, який знаходиться між випромінювачем та приймачем, тобто,  безпосередньо від рівня сипкого матеріалу. Далі цей сигнал перетворюється в стандартний уніфікований сигнал 0...5 мA (4…20 мA). Орієнтовна ціна такого рівнеміра 1000 грн.



__________________________

* Компоненты автоматизации для работы с сыпучими продуктами: каталог: розробник КСК Автоматизація. − К.: КСК Автоматизація, 2015. − 262 с. − 1000 пр.   




Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Сonferences

Conference 2024

Conference 2023

Conference 2022

Conference 2021



Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукова спільнота - інтернет конференції

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Інформаційне суспільство: технологічні, економічні та технічні аспекти становлення