ВІЗУАЛІЗАЦІЯ ТА АНАЛІЗ ДІАГРАМИ СТАНІВ MVI В ANDROID - Наукові конференції

Вас вітає Інтернет конференція!

Вітаємо на нашому сайті

Рік заснування видання - 2011

ВІЗУАЛІЗАЦІЯ ТА АНАЛІЗ ДІАГРАМИ СТАНІВ MVI В ANDROID

09.12.2022 20:06

[1. Інформаційні системи і технології]

Автор: Воропаєва Ксенія Андріївна, студентка, Харківський національний університет радіоелектроніки, м Харків


Для того, щоб простіше було розвивати і підтримувати код продукту, складну логіку можна розбити на безліч станів і описати правила переходів між ними. У результаті ми отримуємо кінцевий автомат. Частина бізнес-логіки, що описує зміну станів у MVI-архітектурі, може бути реалізована як кінцевий автомат. Це дасть змогу представити вашу логіку у вигляді графа переходів для подальшої візуалізації та аналізу.

MVI (Model-View-Intent) - архітектурний патерн, який слідує підходу "односпрямований потік даних" (unidirectional data flow). Дані передаються від Model до View в одному напрямку. MVI-архітектура добре поєднується з абстракцією FSM, у MVI у моделі один вхід та один вихід, так само як у FSM. Якщо з'єднати вихід View з входом FSM і навпаки можна об'єднати дві концепції, зробити це зручно дозволяє бібліотека VisualFSM.

Візуалізація дозволяє швидше розуміти складні бізнес-процеси, полегшує пошук помилок, допомагає додавати нову функціональність і проводити рефакторинг. Якщо потрібно додати або усунути додатковий діалог або екран, то, дивлячись на схему, простіше зрозуміти, які переходи та стану потрібно змінити. З іншого боку, дивлячись на схему, можна будувати висновки про оптимальності схеми, планувати об'єднання чи навпаки виділяти частини окремі FSM. У тестуванні повна схема станів і переходів допомагає тестувальнику описати сценарії перевірки.

Тестові інструменти дозволяють виконувати такі поширені перевірки, як перевірка на досяжність всіх станів і перевірка безлічі термінальних станів (для виявлення незапланованих тупикових станів). Також можна отримати граф у вигляді списку ребер або словника суміжності для реалізації інших перевірок у unit-тестах. Зіставивши повний граф переходів та граф фактичних переходів, виконаних на CI у процесі проходження функціональних тестів, можна виявити переходи та стани, не вкриті автотестами. Запис фактичних переходів під час виконання Ui тестів можна зробити файл за допомогою реалізації TransitionCallbacks інтерфейсу.



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Конференції

Конференції 2024

Конференції 2023

Конференції 2022

Конференції 2021



Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукова спільнота - інтернет конференції

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Інформаційне суспільство: технологічні, економічні та технічні аспекти становлення