НАУКОВЕ ВІДКРИТТЯ. ЧЕТВЕРТИЙ ЗАКОН ТЕРМОДИНАМІКИ – ЗАКОН МАКСИМА ЯКОВЕНКА - Наукові конференції

Вас вітає Інтернет конференція!

Вітаємо на нашому сайті

Рік заснування видання - 2011

НАУКОВЕ ВІДКРИТТЯ. ЧЕТВЕРТИЙ ЗАКОН ТЕРМОДИНАМІКИ – ЗАКОН МАКСИМА ЯКОВЕНКА

08.05.2023 19:20

[3. Технічні науки]

Автор: Яковенко Максим Петрович, студент, Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського", м. Київ


Дане наукове відкриття стосується енергетичних закономірностей матеріального світу.

Відомі три закони термодинаміки. Перший закон термодинаміки - закон збереження та перетворення енергії, встановлює зв’язок між внутрішньою енергією термодинамічної системи, кількістю теплоти і роботою.

Другий закон термодинаміки - закон збільшення ентропії(закон розсіювання). Він встановлює напрямок протікання термодинамічних процесів.

Третій закон термодинаміки - теорема Нернста. Він визначає зміну ентропії при наближенні температури до абсолютного нуля.

Ці три закони дуже важливі, але все ж таки не дають відповіді на головне термодинамічне питання, а саме - який термодинамічний принцип самого існування матеріальних об’єктів. 

Дане наукове відкриття ставить завданням визначити на якій термодинамічній основі існують матеріальні обєкти і дає відповідь на це питання. 

У всьому багатоманітті матеріального світу, від атома до зоряних систем і далеких галактик, можна помітити одну дуже важливу закономірність - все існує з мінумумом затрат внутрішньої енергії. Рух електронів в атомі , рух планет в зоряних системах, обертання Землі наколо Сонця і обертання штучного супутника навколо Землі, округлість і вертикальність стовбурів дерев та вертикальність рукотворих споруд, сферичність крапель води і форма електромагнітних коливань, бджолина сім’я, обтічність тіл дельфіна і чайки, ритмічна робота сердця, пульсуюча пружина годинника і, ймовірно, пульсуючий всесвіт - все це прояви цього термодинамічного закону, закону мінімума затрат енергії. 

Все прагне до мінімума затрат енергії - це своєрідний принцип “мінімакс”, тобто мінімальні затрати внутрішньої енергії системи на її існування забезпечують максимальну здатність до її існування і розвитку (максимальну життєздатність для живих клітин і організмів). 

Це справедливо навіть стосовно соціально-економічних систем і людського суспільства вцілому (якщо розгядати суспільство, як термодинамічну систему).

Все, що не відповідає цьому закону руйнується і зникає. Цей закон є універсальним, він діє як у макросвіті, так і у мікросвіті. 

Цей закон разом з першими трьома законами термодинаміки відповідає на всі існуючі питання термодинаміки. Енергія не зникає безслідно , вона лише перетворюється або розсіюється до певного значення і при цьому затрачується в мінімально необхідній кількості для існування матеріального обєкту або процесу.

Формула наукового відкриття

Усі об’єкти матеріального світу існують і розвиваються за принципом мінімума затрат внутрішньої енергії, все прагне до мінімуму затрат енергії. 

ΔE → ΔEmin,

де ΔE - затрати енергії.

Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License
допомога Знайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Конференції

Конференції 2024

Конференції 2023

Конференції 2022

Конференції 2021



Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки

Наукова спільнота - інтернет конференції

:: LEX-LINE :: Юридична лінія

Інформаційне суспільство: технологічні, економічні та технічні аспекти становлення